Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Γιουχάρισαν τον Ξυνίδη συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ

Τις έντονες αποδοκιμασίες δεκάδων συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που έφτασαν μέχρι τα γιουχαΐσματα αντιμετώπισε ο γραμματέας του Κινήματος Σωκράτης Ξυνίδης, σε ευρεία σύσκεψη στον πέμπτο όροφο της Ιπποκράτους. Αποτέλεσμα του εκρηκτικού κλίματος, που διαμορφώθηκε στη σύσκεψη ήταν να αποχωρήσει σχεδόν εκδιωκόμενος ο κ. Ξυνίδης από τη σύσκεψη και υπό τις φωνές στελεχών, που ζητούσαν να αλλάξει άρδην η κυβερνητική πολιτική.
Η σύσκεψη ξεκίνησε αργά το μεσημέρι και είχε ως αντικείμενο να εξεταστούν όλα τα μείζονα κοινωνικά θέματα, που προκύπτουν από τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό και εργασιακό. Τα πνεύματα αγρίεψαν όταν στο βήμα ανέβηκε ο γραμματέας του κόμματος κ. Ξυνίδης ο οποίος προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει υπέρ των μέτρων, ζητώντας τη στήριξη των κομματικών στελεχών. Όταν ανέπτυσσε όμως την άποψή του περί των κινδύνων, που είχε να αντιμετωπίσει η χώρα και εκ των οποίων η κυβέρνηση αποφάσισε τις συγκεκριμένες πολιτικές η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει. Μία αποστροφή του ότι ο πρωθυπουργός του ζήτησε να κινητοποιηθεί το κόμμα έκανε έξαλλους δεκάδες συνδικαλιστές, που άρχισαν να φωνάζουν «ντροπή» και «μας κοροϊδεύετε». Ο κ. Ξυνίδης αναγκάστηκε ουσιαστικά να διακόψει την παρέμβασή του και να αποχωρήσει κακήν κακώς.
Νωρίτερα αλλά και αμέσως μετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στον συνδικαλιστικό χώρο, όπως ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος και ο Χρήστος Σουλελές εξέφρασαν την κάθετη αντίθεσή τους με την κυβερνητική πολιτική την οποία χαρακτήρισαν εκτός ιδεολογικού και κοινωνικού χαρακτήρα του ΠΑΣΟΚ και ζήτησαν να αποσυρθούν αμέσως οι ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και το εργασιακό.Σημειωτέον ότι παρών στη σύσκεψη ήταν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος.

1 σχόλιο:

chryssoula είπε...

KALA KANANE ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
ΑΜ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ, ΤΙ ΦΡΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ?? ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΗΚΕ ΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ Μ,, ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
ΑΚΟΥ Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ ,ΣΑΙΝΙ ΞΕΠΕΤΑΛΩΝΕΙ ΓΑΙΔΟΥΡΙΑ.!!!

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ