Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Ημέρα οργής στην Υεμένη

Αιγυπτιακός αέρας πνέει και στην Υεμένη. Τουλάχιστον 20 χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης συμμετέχουν στη διαδήλωση, στο πλαίσιο της «Ημέρας Οργής» που διοργανώνεται στην πρωτεύουσα Σαναά.

Συγκέντρωση υπέρ της κυβέρνησης πραγματοποιούν και οι υποστηρικτές του καθεστώτος, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι ήρεμη.

"Ο λαός ζητεί αλλαγή" του καθεστώτος, φώναζαν οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές, ενώ οι υποστηρικτές του προέδρου Αλι Αμπντάλα Σάλεχ κρατούσαν πανό με το σύνθημα: "όχι στην καταστροφή, όχι στην στάση".Ο πρόεδρος της Υεμένης ανακοίνωσε χθες ότι θα εγκαταλείψει την εξουσία όταν λήξει η θητεία του το 2013 και ότι ο γιος του δεν θα αναλάβει την προεδρία.
Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την αυξανόμενη φτώχεια που πλήττει κυρίως τους  νέους και για την έλλειψη πολιτικών ελευθεριών που χαρακτηρίζει τη χώρα. Η ανεργία στην Υεμένη αγγίζει το 40%, ενώ οι τιμές των προϊόντων έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που παρατηρούνται φαινόμενα υποσιτισμού. Σημειώνεται ότι περίπου το 40% του πληθυσμού ζει με λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα.
Αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι η παραμελημένη νεολαία γίνεται εύκολος στόχος για στρατολόγηση ισλαμιστικών ένοπλων ομάδων που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα.
ΠΗΓΗ:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ