Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

To δελτίο της Στάη δεν ήταν οι ειδήσεις της ΝΕΤ

Η πολυανοαμενόμενη πρεμιέρα της λεγόμενης ''σιδηράς κυρίας της ενημέρωσης'', απέδειξε εκτός των άλλων ότι το σλόγκαν ''Οι ειδήσεις επιστρέφουν στη ΝΕΤ'', ήταν παραπλανητικό, αφού επί της ουσίας θα έπρεπε να λέει πως η Έλλη Στάη επιστρέφει στο δελτίο της ΝΕΤ.


Αν το ζητούμενο ήταν να προσελκύσει στους δέκτες της νέας ελληνικής τηλεόρασης τους πολλούς- θεωρούμαι- φίλους της δημοσιογράφου από την θητεία της στην ιδιωτική τηλεόραση μπορεί και να είναι στην σωστή κατεύθυνση. Αν όμως το ζητούμενο ήταν να αυξήσει το κοινό που προτιμά να ενημερώνεται από τον ''κλασσικό'' τρόπο των ειδήσεων του κρατικού καναλιού μάλλον ο στόχος δεν επετεύχθη.

Το κοινό που επιλέγει τα κρατικά κανάλια, τα επιλέγει, γιατί χωρούν πολλά διαφορετικά θέματα από όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Αυτό είναι το βασικό προσόν και στον αντίποδα αυτό που απεχθάνεται είναι η όποια ''εξάρτηση'' τους από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Το νέο δελτίο έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά των ιδωτικών καναλιών, αλλά αυτό ήταν το ζητούμενο από την κρατική τηλεόρασης;. Ένα talk show της Έλλης Στάη θα ήταν σαφώς ευπρόσδεκτο όπως και ένα δελτίο με την κλασσική φιλοσοφία της ΕΡΤ, το οποίο αλλιώς θα εξυπηρετούσε η ισχυρή τηλεοπτική παρουσία της δημοσιογράφου, αλλά το δύο σε ένα δεν εξυπηρετεί κανένα.

Πηγή:Tlife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ