Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Αφήστε τα greek bonds και πιάστε James Bond...

Μία προκλητική διαφήμιση για την Ελλάδα και το ευρώ κόσμησε τους τοίχους του μετρό στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια των εορτών, με τους Βρετανούς να επιμένουν... αγγλικά, καλώντας τους πολίτες να ενδιαφέρονται για τον James Bond και όχι για τα ελληνικά ομόλογα (bonds).

Ο βρετανικός χρηματιστηριακός οίκος Capital Spreads της London Capital Group Ltd σε διαφημιστική πινακίδα προέτρεπε Βρετανούς και ξένους να προτιμήσουν τις υπηρεσίες του τώρα που τα ομόλογα της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση και αυξάνεται η απειλή πτώχευσης της Ελλάδας.
Τα σενάρια και οι εικασίες πτώχευσης της Ελλάδας εμφανίζονται ολοένα συχνότερα στον ξένο Τύπο, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας χρησιμοποιήθηκε σε διαφημιστική πινακίδα χρηματιστηριακού οίκου.
Ειδικότερα, στο διαφημιστικό, αποκλειστική φωτογραφία του οποίου δημοσιεύει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", ετίθετο το δίλημμα εάν συνειδητοποιούν πως το μοναδικό bond για το οποίο ενδιαφέρονται είναι ο δικός τους James Bond ή αν θα συνεχίσουν να σορτάρουν το ευρώ.

"Τα ελληνικά ομόλογα καταρρέουν όσο αυξάνεται η απειλή χρεοκοπίας. Εσείς θα εξακολουθήσετε να ενδιαφέρεστε σε ό,τι αφορά το ομόλογο (bond) μόνο για τον James ή θα συνεχίσετε να σορτάρετε το ευρώ;", ήταν το μήνυμα της διαφημιστικής πινακίδας.

ΠΗΓΗ: cosmo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ