Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Επένδυση "μαμούθ" της Goldman Sachs στο Facebook

450 εκατομμύρια δολάρια έδωσε η Goldman Sachs στο Facebook, ανεβάζοντας την αξία του μέσου κοινωνικής δικτύωσης στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως αποκάλυψαν τη Δευτέρα (3/1) οι New York Times.

Εκτός από την Goldman Sachs, στο επενδυτικό παιχνίδι μπήκε και η ρωσική Digital Sky Technologies, οι οποίοι επένδυσε το ποσό των 50 εκατομμυρίων δολαρίων...
Η επένδυση αυτή σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους οικονομικούς αναλυτές, καθώς είναι γνωστό πως η Goldman Sachs, προσκολλάται σε εταιρείες του διαδικτύου, με επενδύσεις όπως για παράδειγμα στη Google, όμως για πρώτη φορά, πρόκειται για πολλά, μα πάρα πολλά λεφτά.
Σύμφωνα με τους New York Times, η αγοραστική δύναμη του Facebook πλέον έχει εκτοξευτεί, όπως έχει εκτοξευτεί και η προσωπική περιουσία του Mark Zuckerberg, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο για την κίνηση αυτή.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Goldman Sachs μπορεί να πωλήσει μέρος του μεριδίου της για 75 εκατομμύρια δολάρια στην ρωσική Digital Sky Technologies.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ