Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Αντικατάσταση υπουργών στην αιγυπτιακή κυβέρνηση

Δύο υπουργοί αντικαθίστανται στην αιγυπτιακή κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών, παρότι δημοφιλής στους ξένους επενδυτές, αντικαταστάθηκε, όπως και ο υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος είχε δεχτεί τις επικρίσεις των διαδηλωτών για τον τρόπο διαχείρισης των διαδηλώσεων.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιούσεφ Μπούτρος-Γάλι αντικαταστάθηκε από τον Γκαουντάτ ελ-Μαλτ, ο οποίος ήταν επικεφαλής του ελεγκτικού συμβουλίου και έγινε δημοφιλής επειδή αντιμετώπισε τη διαφθορά, δήλωσε μια πηγή. Ωστόσο ο Ελ-Μαλτ διέψευσε την πληροφορία ότι διορίστηκε υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο
στρατηγός Μαχμούντ Ουάγκντι, ο οποίος ήταν προηγουμένως επικεφαλής της εγκληματολογικής υπηρεσίας του Καΐρου και είχε διατελέσει και επικεφαλής των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας, θα είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών.

Οι
τράπεζες της Αιγύπτου θα παραμείνουν κλειστές για τρίτη ημέρα αύριο Τρίτη και δεν έχει μέχρι στιγμής οριστεί ημερομηνία για την επαναλειτουργία τους, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική τράπεζα της Αιγύπτου. "Θα παρακολουθούμε την κατάσταση σε καθημερινή βάση", δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας Χισάμ Ραμίζ στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων MENA.





ΠΗΓΗ:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ