Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Πάτρα: Κομπίνα με συντάξεις... πεθαμένων;

Έφυγε από τον κόσμο πριν από τρία χρόνια, κι όμως ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να της στέλνουν εκκαθαριστικό σημείωμα από την εφορία. Πρόκειται για τη Σ.Π. (τα πλήρη στοιχεία της στη διάθεση του «Κόσμου») μητέρα γνωστής εμπόρου της Πάτρας, η οποία εγκατέλειψε τα εγκόσμια σε μεγάλη ηλικία.
Ήταν συνταξιούχος του ΟΓΑ και όσο ζούσε λάμβανε την πενιχρή αυτή σύνταξη από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων. Όταν η γυναίκα πέθανε, η κόρη της έκανε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες να ενημερωθούν για το θάνατο της μητέρας της. Περιέργως, όμως, η Εφορία συνέχιζε να στέλνει εκκαθαριστικό σημείωμα το οποίο ελάμβανε η έμπορος στο σπίτι της. Αποφάσισε να απευθυνθεί στη Γ΄ ΔΟΥ και ενημέρωσε και πάλι το Τμήμα Μητρώου για το γεγονός. Προφανώς, οι εφοριακοί έπεσαν από τα σύννεφα! Και αυτό γιατί «φαινόταν» πως κάποιος έπαιρνε τη σύνταξη. Οι συγκεκριμένες υποψίες είχαν δημιουργηθεί και στην έμπορο. Μπορεί το ποσό να μην ήταν μεγάλο, αλλά αν υπολογίσουμε ότι η «κομπίνα» μπορεί να έχει στηθεί σε χιλιάδες συνταξιούχους του ΟΓΑ που εκδημούν, μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε πόσα χρήματα ενδέχεται να βάζουν στις τσέπες τους οι επιτήδειοι.

Και ποιος δεν θυμάται την αποκάλυψη του υπουργείου Υγείας πως περίπου 200.000, σε σύνολο 2.600.000, συνταξιούχων... είναι πεθαμένοι κι όμως εξακολουθούν να εισπράττουν σύνταξη. Σε αυτήν την περίπτωση της γυναίκας από την Πάτρα, κανείς δεν εισέπραττε. Άρα κάτι άλλο συμβαίνει.Έκανε αναγγελία θανάτου

Η αναγγελία του θανάτου ώστε να διακοπεί η σύνταξη πρέπει να γίνει από τους οικείους του θανόντος. Όπως και έγινε στην περίπτωση της γυναίκας από την Πάτρα. Τα Ταμεία δύσκολα διασταυρώνουν θανάτους, εκτός εάν κάποιος συγγενής ζητήσει έξοδα κηδείας. Μήπως, όμως, κάποιοι που τους «διασταυρώνουν» φροντίζουν στα χαρτιά να... αποσιωπούν το θάνατο κάποιου;

Εκτός, βέβαια, και αν το λάθος έχει γίνει από την Εφορία. Κάτι που δεν πιστεύει η έμπορος - κόρη της εκλιπούσης. Θεωρεί πιο πιθανό να έχει στηθεί μία απίστευτη κομπίνα σε βάρος συνταξιούχων που εγκαταλείπουν τα εγκόσμια. Στην Ελλάδα ζούμε... και όλα μπορούν να συμβούν.
ΠΗΓΗ: perifereianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ