Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Αντικυβερνητική διαδήλωση και στην Υεμένη


Μετά την Τυνησία  και την Αίγυπτο, σειρά  σήμερα είχε η Υεμένη, όπου χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους,  ανταποκρινόμενοι σε έκκληση της αντιπολίτευσης, για να διαδήλωσαν, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, ο οποίος κυβερνά τη χώρα τα τελευταία 32 χρόνια.
Ο πρόεδρος της Τυνησίας «έφυγε ύστερα από 20 χρόνια. Τριάντα χρόνια στην Υεμένη, είναι αρκετά», φώναζαν διαδηλωτές αναφερόμενοι στην πρωτοφανή λαϊκή εξέγερση στην Τυνησία που είχε σαν αποτέλεσμα την εκδίωξη από την εξουσία του Ζιν Αμπιντίν Μπεν Αλι, ο οποίος κυβερνούσε τη χώρα του επί 23 χρόνια...

«Οχι στην ανανέωση της θητείας, όχι στην κληροδότηση της εξουσίας», φώναζαν διαδηλωτές στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε ύστερα από έκκληση ενός συνασπισμού της αντιπολίτευσης.
Η αντιπολίτευση οργάνωσε τέσσερις διαφορετικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα της Υεμένης.
Ο πρόεδρος Αλί Σάλεχ επανεξελέγη τον Σεπτέμβριο του 2006 για μια νέα επταετή θητεία. Στο Κοινοβούλιο, παρά την άρνηση της αντιπολίτευσης, διεξάγεται συζήτηση για τροποποίηση του Συντάγματος, η οποία μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ισόβια παραμονή στην εξουσία του σημερινού προέδρου.
Πηγή:www.i-live.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ