Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Βουλή Ομόφωνη καταδίκη του επεισοδίου κατά του Σημίτη

Καταδίκασε η Ολομέλεια της Βουλής το φραστικό επεισόδιο εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. «Αποτελεί πεποίθησή μου ότι απαράδεκτες ενέργειες, όπως αυτή, καταδεικνύουν μια βαθύτατα αντιδημοκρατική συμπεριφορά» τόνισε ο πρόεδρος του Σώματος κ. Φίλιππος Πετσάλνικος.

Νωρίτερα, το επεισόδιο καταδίκασε με σφοδρότητα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής... κ. Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος ζήτησε και από το Κοινοβούλιο να πράξει το ίδιο, εκφράζοντας την λύπη του, γιατί δεν καταδίκασε χθες την φραστική επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού.

«Αν κάποιοι νομίζουν ότι έτσι, με το σφουγγάρι, σβήνουν την ιστορία μας, είτε καλή είτε κακή, κάνουν λάθος» είπε.

«Το Κοινοβούλιο καταδικάζει κάθε πράξη βίας» είπε από την έδρα η αντιπρόεδρος της Βουλής κυρία Ροδούλα Ζήση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρ. Πρωτόπαππας, μίλησε για «απαράδεκτα φαινόμενα», όπως επίσης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παναγιωτης Λαφαζάνης σημείωσε πως «ο κ. Σημίτης είναι κατεξοχήν υπεύθυνος για την κατάσταση που διανύουμε σήμερα. Αλλο, όμως, αυτό και άλλο οι προπηλακισμοί και οι αποδοκιμασίες».
Η Δημοκρατική Αριστερά καταδίκασε επίσης την απόπειρα προπηλακισμού: «Στη δημοκρατία η πολιτική αντιπαράθεση απέναντι σε πολιτικές δυνάμεις ή πρόσωπα, γίνεται με πολιτικά επιχειρήματα στο πλαίσιο της δημοκρατικής αντιπαράθεσης και του διαλόγου και όχι με ύβρεις και απειλές.»

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ