Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

Ακόμη μία σύλληψη από την Αντιτρομοκρατική

Μία 27χρονη Γερμανίδα υπήκοο συνέλαβε το απόγευμα στην Αθήνα η αστυνομία. 
Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση από την αστυνομία, η γυναίκα παραπέμπεται στον εισαγγελέα μαζί με τα 4 άτομα που συνελήφθησαν χθες, για συμμετοχή σε επίθεση με εκρηκτικό - εμπρηστικό μηχανισμό τα ξημερώματα της 13ης Οκτωβρίου 2010 στη συμβολή των οδών Εντισον και Μ. Αλεξάνδρου, σε εργοτάξιο της ΔΕΗ...

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πραγματοποιείται έρευνα στην οικία της.
Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή της για τις χθεσινές συλλήψεις, η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, το πιστόλι των 9 mm που βρέθηκε σε διαμέρισμα, δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενη τρομοκρατική ενέργεια. Τονίζεται δε, ότι συνεχίζεται η εξέταση του για τυχόν ταύτιση του με άλλες αξιόποινες πράξεις.

Ποινικές διώξεις και στους 5

Ποινική δίωξη για τρομοκρατική οργάνωση, προπαρασκευαστικές τρομοκρατικές πράξεις με βάση όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή μερικών από αυτούς και διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής άσκησε ο εισαγγελέας στους 4 συλληφθέντες της Πέμπτης, καθώς και στην 27χρονη Γερμανίδα.

Οι 4 ημεδαποί αρνήθηκαν να απολογηθούν στον εισαγγελέα, αναφερόμενοι στο δικαίωμα σιωπής που έχουν, ενώ η Γερμανίδα ζήτησε να επικοινωνήσει με τον συνήγορο υπεράσπισής της.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη 19η τακτική ανακρίτρια, και έλαβα προθεσμία ως το πρωί της Δευτέρας , προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της 27χρονης Γερμανίδας, Σωτήρη Σπυριούνη, η εντολέας του δεν έχει σχέση με τρομοκρατική οργάνωση και το μόνο, που την εμπλέκει στην υπόθεση, είναι ότι είχε φιλικές σχέσεις με κάποιους από τους κατηγορουμένους. Όπως είπε ο ίδιος «η 27χρονη ανήκει στον αναρχικό χώρο, αλλά δεν έχει αναμιχθεί ποτέ σε τρομοκρατικές οργανώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ