Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΒΟΜΒΑ ΥΠΕΡ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ STAGE

Οι συνθήκες μέσα στις οποίες προσπαθούν οι συμβασιούχοι να δώσουν τον αγώνα τους τόσο δικαστικά όσο και εξωδικαστικά όλο και περισσότερο θυμίζουν συνθήκες πολέμου.
Οι δικαστές στα Πρωτοδικεία της χώρας όλο και περισσότερο μας πείθουν ότι δεν μένουν ανεπηρέαστοι από την ''γραμμή'' της κυβέρνησης με αποτέλεσμα ο κανόνας στις αποφάσεις τους, Προσωρινές Διαταγές και Οριστικά Ασφαλιστικά Μέτρα να είναι απορριπτικές....

Το γεγονός ότι σε τέτοιες συνθήκες προέκυψαν θετικές δικαστικές εξελίξεις μας γεμίζει ικανοποίηση και αισιοδοξία παρά το γεγονός ότι δεν τρέφουμε ψευδαισθήσεις.

Τρείς αποφάσεις με πλήρη αιτιολογία, δύο προσωρινές διαταγές και μια Γνωμοδότηση δημοσιεύθηκαν δικαιώνοντας συμβασιούχους stage με τις υπ'αριθμ. αποφάσεις:

1. Σημαντική εξέλιξη δύο αποφάσεων ( 164 /2010 και 165 /2010 που αφορά 10 συμβασιούχους stage του Δήμου Αρταίων) οι οποίες επιδικάζουν σημαντικά ποσά για τα πέντε χρόνια εργασίας τους. Αφορούν αναδρομικές χρηματικές διαφορές που προκύπτουν από το ποσό το οποίο ελάμβαναν έναντι αυτού που έπρεπε να λαμβάνουν ως εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας αορίστου χρόνου.

2. Η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ με αριθμ. ( 7 /2010 ) του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γεωργίου Ν. Κολιοκώστα που αφορά τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης - Τμήμα Διοικητικού αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

• Διότι θεωρεί ποινικό αδίκημα την μη υλοποίηση Προσωρινών Διαταγών και Αποφάσεων Ασφαλιστικών Μέτρων με ταυτόχρονη καταβολή των μηνιαίων αποδοχών από τον ΦΟΡΕΑ στον οποίο απασχολούνται και

• Επειδή προέρχεται από τον ίδιο τον Άρειο Πάγο ο οποίος στις 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 πρόκειται να κρίνει το θέμα των συμβασιούχων συνολικά.

3. Δύο αποφάσεις Ασφαλιστικών μέτρων που αφορά 9 συμβασιούχους stage του ΙΚΑ ( 8730 /2010 που αφορά 3 άτομα και 8731 /2010 που αφορά 6 άτομα ).

4. Μια απόφαση Ασφαλιστικών μέτρων που αφορά 6 συμβασιούχους stage του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου (8732 /2010)

Και τις τέσσερις αυτές υποθέσεις τις χειρίστηκε το δικηγορικό γραφείο του κ. Νικολουτσόπουλου Χρήστου τον οποίο έχουμε επιλέξει ως νομικό σύμβουλο του Πανελλαδικού Συντονιστικού Συμβασιούχων.

5. Δύο προσωρινές διαταγές, μια στις 24/11/2010 που αφορά 65 συμβασιούχους stage και μια στις 25/11/2010 που αφορά 67 συμβασιούχους stage του ΟΑΕΔ, διατάζοντας τον φορέα (ΟΑΕΔ) να αποδεκτεί στις υπηρεσίες του τους συμβασιούχους stage έως την συζήτηση των οριστικών ασφαλιστικών μέτρων και να τους καταβάλλονται οι νόμιμες αποδοχες. Ο νομικός παραστάτης των συναδέλφων είναι ο κ. Παυλάτος.

Για όλες αυτές της τελευταίες δικαστικές εξελίξεις καθώς και θέματα σχετικά με την μεγάλη συγκέντρωση όλων των συμβασιούχων κάθε μορφής ελαστικής εργασίας που θα πραγματοποιηθεί στον Άρειο Πάγο στις 20/01/2011 όλοι οι συνάδελφοι θα ενημερώθουν στην συγκέντρωση που διοργανώνει το Πανελλήνιο συντονιστικό συμβασιουχων, παρουσία του νομικού συμβούλου του πανελλαδικού συντονιστικού κ. Χρήστου Νικολουτσοπουλου, στο Εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 32 με Ολύμπου) στις 11/12/2010 και ώρα 12:00πμ.

Συνάδελφε, στις 20 Ιανουαρίου 2011 στοχεύουν την εργασία σου, το μέλλον σου, τα όνειρα σου, τη ζωή σου, στοχεύουν ''εσένα''. Σκέψου όλα αυτά τα χρόνια της καθημερινής παρουσίας σου σε μια Κενή Οργανική Θέση που καλύπτεις, την καθημερινή κατάθεση ψυχής για την εξυπηρέτηση του Έλληνα Πολίτη και σκέψου αν αξίζει να μείνεις αμέτοχος, να μείνεις άπραγος και τελικά να μείνεις άνεργος. Κοινό σύνθημα όλων των συμβασιούχων είναι:

Θα είμαι και εγώ έξω από τον Άρειο Πάγο 20/01/2011.


Εκπρόσωπος του
Πανελλαδικού Συντονιστικού Συμβασιούχων
Καλόνικου Έλενα
Τηλ. επικοινωνίας: 6972 942 274

          ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/

1 σχόλιο:

apneagr είπε...

Μια καλημέρα και καλό μήνα πέρασα να πω, καλή συνέχεια
apneagr

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ