Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Η εναπόθεση του laptop στα ποδια επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος!


Σύμφωνα με μια μελέτη η εναπόθεση του φορητού μας υπολογιστή κοντά στην ευαίσθητη περιοχή του άνδρα μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του σπέρματος.Οι ερευνητές κρέμασαν θερμόμετρα στο όσχεο 29 νεαρών αντρών ενώ οι τελευταίοι κρατούσαν έναν φορητό υπολογιστή στα γόνατά τους. Ανακάλυψαν ότι στο όσχεο των ανδρών γρήγορα, ανέβαινε η θερμοκρασία ακόμη και εάν κάποιοι χρησιμοποιούσαν τις ειδικές βάσεις στηρίξεις με ανεμιστήρα που κυκλοφορούν ευρέως στο εμπόριο.
Όπως επισήμανε ο Dr. Yefim Sheynkin
(ουρολόγος του State University of New York) Μέσα σε 10-15 λεπτά η θερμοκρασία του όσχεου ανέβηκε σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά που θεωρούμε ασφαλή». Μέχρι την δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχουν πραγματοποιηθεί έρευνες σχετικά με την επίπτωση στην γονιμότητα του άνδρα. Και φυσικά δεν υπάρχουν αδιάψευστα στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι πράγματι γίνεται υπογονιμός ό άνδρας.

Όμως παλαιότερες έρευνες σχετικά με την αύξηση της θερμοκρασίας και την ποιότητα του σπέρματος έχουν αναδείξει κάτι σημαντικό.: Εάν αυξηθεί η θερμοκρασία στο όσχεο περισσότερο από 1 βαθμό Κελσίου το αποτέλεσμα θα είναι τραγικό για την ποιότητα του σπέρματος. Αυτό διότι η σωστή λειτουργία των όρχεων απαιτεί χαμηλότερη θερμοκρασία από αυτή που επικρατεί στο υπόλοιπο σώμα μας και για αυτόν τον λόγο η ανατομική τους θέση είναι εκτός σώματος.
Όπως επισημαίνει και ο Dr. Yefim Sheynkin, δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι όποιος χρησιμοποιεί φορητό υπολογιστή έχοντας τον στα γόνατά του θα γίνει αυτόματα υπογόνιμος.
Η διαπίστωση όμως υπάρχει και μας λέει ότι το όσχεο υπερθερμαίνεται και συνάμα η συχνή χρήση δεν του δίνει τα περιθώρια να ψυχθεί.
Φυσικά οι επιπτώσεις στο σπέρμα των ανδρών το πιθανότερο είναι να μην έχουν μονιμοποιηθεί και εάν δεν συνεχιστεί αυτή η μορφή οσχεικής υπερθέρμανσης οι όρχεις επιστρέφουν σε μια σωστή λειτουργία μετά όμως από μακρά περίοδο μηνών…
Καλό θα ήταν να κάνουμε την καλύτερη κίνηση δηλαδή να δουλεύουμε με τον φορητό υπολογιστή μας στο γραφείο και όχι στην αγκαλιά μας , τουλάχιστον μέχρι η επιστημονική κοινότητα να μπορεί να μας δώσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
Το άρθρο επιμελήθηκε ο Θ.Παλλαντζάς, Χειρουργός,

                                                                                                                                              ΠΗΓΗ: http://my-greek.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ