Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου 2010

ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: Ανασφάλιστος σκοτώθηκε στο Υπουργείο Εργασίας!

Σοβαρές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας διαπιστώνει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, που διερεύνησε το εργατικό δυστύχημα, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 44χρονου Αιγύπτιου Emand Aziz.
Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου σε κτήριο της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, όταν κατά τις εργασίες καθαρισμού υαλοπινάκων ο άτυχος εργαζόμενος έπεσε από τον 3ο όροφο όπου εργαζόταν στο ισόγειο...

Από τον έλεγχο προέκυψαν σοβαρές ευθύνες της εταιρείας καθαρισμού που είχε συνάψει τη σύμβαση με τη Γενική Γραμματεία. Ειδικότερα, αποδείχθηκε ότι ο άτυχος εργαζόμενος είχε αδήλωτη σχέση εργασίας και εργαζόταν παράνομα Κυριακή, ενώ δεν είχε τηρηθεί κανένα από τα μέτρα ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος για την εργασία σε ύψος.

Η εταιρεία, σύμφωνα πάντα με τους επιθεωρητές, προσπάθησε να παρουσιάσει τον εργαζόμενο σαν υπεργολάβο επικαλούμενη προφορική συμφωνία χωρίς όμως να μπορεί να παρουσιάσει συμφωνητικό ανάθεσης έργου.

Η υπόθεση εντός των επομένων ημερών θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα, ενώ θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβληθεί στην εταιρεία, εκτός των άλλων κυρώσεων, αποκλεισμός τριών ετών από δημόσιους διαγωνισμούς, όπως προβλέπεται από το 68 του ν. 3866/2010.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε το εργατικό δυστύχημα με καθυστέρηση δέκα ημερών .
ΠΗΓΗ: NEWSBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ