Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ΤΡΟΪΚΑ: Δεν ζητήσαμε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Πολ Τόμσεν, δήλωσε ότι δεν ήταν αυτοί που ζήτησαν μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ρίχνοντας το μπαλάκι στην Κυβέρνηση.
«Δεν ζητήσαμε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Το συζητήσαμε με την κυβέρνηση και συμφωνήσαμε ότι σε συνθήκες ύφεσης και πληθωρισμού δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη» είπε ο κ. Πόλσεν μιλώντας σε δείπνο επιχειρηματιών που οργάνωσε στην Αθήνα το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Αντιθέτως τόνισε ότι ήταν αναγκαία η μείωση κατά 15% των μισθών στο δημόσιο τομέα που έγινε το 2010 καθώς επρόκειτο για μέτρο άμεσης απόδοσης...

Πρόσθεσε ότι «μόνο με την εφαρμογή κρίσιμων διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη» και χαρακτήρισε κρίσιμες διαρθρωτικές αλλαγές την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, τη λειτουργία του μηχανισμού είσπραξης των φόρων, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και τον έλεγχο των δαπανών, ιδιαίτερα στους τομείς υγείας και φαρμάκων.

Αποσαφήνισε ότι η απόφαση για την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους είναι ειλημμένη από το ΔΝΤ και απομένει να αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις λεπτομέρειες.

Σχολιάζοντας τις θέσεις του Νουριέλ Ρουμπίνι, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η Ελλάδα είναι και θα μείνει μέλος της Ευρωζώνης».

Ο κ. Τόμσεν ότι έχει ιδιαίτερη σημασία η στήριξη των μέτρων από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις εκφράζοντας απογοήτευση για τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
ΠΗΓΗ: NEWSPOST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ