Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Ακάλυπτος ο Πάγκαλος

Εκτεθειμένο αφήνει η κυβέρνηση τον Θόδωρο Πάγκαλο σχετικά με την επιστολή που απέστειλε στην ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr, απαιτώντας να του παραδοθούν οι κώδικες IP των υπολογιστών από τους οποίους αναρτήθηκαν καυστικά σχόλια εναντίον του.
Η ενέργεια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης προκάλεσε χιονοστιβάδα αντιδράσεων τόσο στο Διαδίκτυο όσο και από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσμο...

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιώργος Πεταλωτής, απαντώντας τη Δευτέρα σε σχετική ερώτηση, επεσήμανε πως η κυβέρνηση είναι υπέρ της αυτορρύθμισης στον χώρο του Μ.Μ.Ε. και του Διαδικτύου. Ευσχήμως πλην σαφώς δηλαδή, η κυβέρνηση δεν καλύπτει τον κ. Πάγκαλο, ο οποίος απαίτησε να πληροφορηθεί τα προσωπικά στοιχεία αναγνωστών- χρηστών του Διαδικτύου, προκειμένου εν συνεχεία να τα παραδώσει στη Δικαιοσύνη. Μπροστά στην ολοφάνερη λογοκριτική διάθεση του κ. Πάγκαλου, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε πως ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τάσσεται υπέρ της ελευθερίας του Τύπου. Η επισήμανση αυτή έρχεται να ενισχύσει την αίσθηση ότι οι ενέργειες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης αλλά και το περιεχόμενο της επιστολής του προς τη zougla.gr προκάλεσαν αμηχανία στο Μαξίμου, όταν μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός προκρίνει το Διαδίκτυο ως μέσον άσκησης κυβερνητικής πολιτικής.

Ο κ. Γιώργος Πεταλωτής πρόσθεσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως ο κ. Πάγκαλος υπέστη συκοφαντική επίθεση από αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, χωρίς ωστόσο να επεκταθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες. Ως προς τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους τέλος, η στάση του κυβερνητικού εκπροσώπου έναντι του ζητήματος που ανέκυψε πρόδιδε με σαφήνεια τη διάθεση της κυβέρνησης να λάβει όσον το δυνατόν μεγαλύτερες αποστάσεις από το ατόπημα του Θόδωρου Πάγκαλου.
ΠΗΓΗ: Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ