Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης

Σαν να μην έφτανε η «τρόικα», η Ελλάδα αποκτά ακόμη ένα διεθνή τοποτηρητή: τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), απόγονο του «Σχεδίου Μάρσαλ», που θα αποφανθεί για το πώς θα γίνουν χιλιάδες μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων! Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης δήλωσε ότι ο ΟΟΣΑ θα αξιολογήσει τη λειτουργία του δημόσιου τομέα χρησιμοποιώντας και τα στοιχεία της πρόσφατης απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων...

Η έρευνα του Οργανισμού θα χαρτογραφήσει κάθε τομέα στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο, θα εντοπίσει πού υπάρχουν υπεράριθμοι υπάλληλοι και θα λειτουργήσει ως αντίβαρο στους εγχώριους αξιολογητές. Δεν μπορεί, όπως είπε ο υπουργός, ο ΟΟΣΑ να διαπιστώνει πλεονάζον προσωπικό και η ποσοτική απογραφή που θα κάνουν οι γραμματείες των υπουργείων να λέει το αντίθετο...



Τα δημοσιονομικά μας τα έχουμε αναθέσει στην Τρόικα, ο ΟΟΣΑ θα ασχοληθεί με το Δημόσιο, η όποια ανάπτυξη θα κινηθεί κυρίως μέσω των ευρωπαϊκών ταμείων και πρωτίστως προς μεγάλα οδικά έργα, οι μεγάλες δημόσιες επιχειρήσεις θα ιδιωτικοποιηθούν για πρώτη φορά ή περαιτέρω, για την Άμυνα έχουμε το ΝΑΤΟ, η Εξωτερική Πολιτική είναι «καλουπωμένη» υπέρ του δέοντος, σε λίγο δεν θα υπάρχει αντικείμενο προγραμματισμού και άσκησης πολιτικής για την Κυβέρνηση.

Άλλοι εξαιρετικά κρίσιμοι τομείς, όπως η Υγεία και η Παιδεία, υπόκεινται καίρια στους περιορισμούς του Μνημονίου, για ειδικά θέματα υπάρχει πλήθος «ανεξάρτητων αρχών», με την καθημερινότητα του πολίτη θα κληθούν να ασχοληθούν οι νέοι καλλικρατικοί ΟΤΑ, η Κυβέρνηση αναλαμβάνει πλήρως το ρόλο του επιβλέποντος μηχανικού στο έργο της κατεδάφισης.

Να μην είμαστε και υπερβολικοί όμως, υπάρχουν οι αναθέσεις, υπάρχει η δημόσια ακίνητη περιουσία προς «αξιοποίηση», ο τζόγος, ηλεκτρονικός και μαγνητικός (γιατί κάποιοι έχουν μαγνήτη και τον έλκουν), το Ελληνικό, τα οικόπεδα του ΟΣΕ, τίποτα υποβρύχια, αεροπλάνα, άρματα, όλο και κάτι θα βρεθεί για να απασχοληθούν τόσοι νοματαίοι στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Τώρα εξηγείται γιατί όλοι θέλουν να γίνουν Αντιπρόεδροι. Αραχτοί κι άμα ξεπέσει κανένα ζήτημα από την Τρόικα, το αναλαμβάνουμε. Έτσι, όπως όλοι οι άνθρωποι που έχουν λύσει τα βασικά τους προβλήματα, θα κάνουν και κανένα ταξιδάκι να ξεσκάσουν.

Αυτό δεν είναι κυβέρνηση. Είναι Διοικητικό Συμβούλιο Νομικού Προσώπου Περιορισμένης Ευθύνης. Κεντρικό δόγμα των κυβερνητικών επιλογών, to outsourcing.
ΠΗΓΗ: ANTINEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ