Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

“Σύντροφοι”, εδώ καράβια χάνονται και το ….. χτενίζεται!

Γράφει ο Δευκαλίων

Την ώρα που οι Ευρωπαϊκές Χρηματαγορές καταγράφουν νέα υψηλά μετά από τον Σεπτέμβριο του 2008 (υπενθυμίζουμε ότι τον Οκτώβριο του 2008 κατέρρευσε η Lehman Brothers), στην Αθήνα και μεσούσης της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών καταγράφει νέα χαμηλά περιόδου με τις φήμες για νέες υποβαθμίσεις από οίκους αξιολόγησης και για προβλήματα στις επικείμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των τραπεζών να θεριεύουν.
Πως όμως να μην βρίσκουν έδαφος για κερδοσκοπία οι κάθε λογής σπεκουλαδόροι που ζουν και πλουτίζουν από τέτοιες φημολογίες, όταν ο Υπουργός Οικονομικών διορίζει σαν μέλος τους Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ένα παιδί 33 ετών, χωρίς καμία αντίστοιχη επιστημονική εκπαίδευση και επαγγελματική εμπειρία...

Μοναδικό του προσόν γι’ αυτή την θέση, το γεγονός ότι γράφει τους λόγους του Γιώργου Παπανδρέου. Εκεί έμαθε πως δουλεύουν οι χρηματαγορές και με ποιο τρόπο «οι κερδοσκόποι θα χάσουν τα πουκαμισά τους».

Χρειάστηκε η σύσσωμη κριτική του συνήθως συντηρητικού και φιλοκυβερνητικού Οικονομικού Τύπου, για να εξαναγκασθεί αυτός ο φέρελπις και πολλά υποσχόμενος νεαρός σε παραίτηση.

Όμως, το κακό είχε γίνει αφού μόλις σε 1 ημέρα ο ΓΔ είχε υποχωρήσει 3,21 %. Ποιος θα αφήσει τα χρήματα του (ο λογογράφος του Γιώργου Παπανδρέου ακόμα δεν είχε αναλάβει υπηρεσία), ουσιαστικά ανυπεράσπιστα στην διάθεση των κερδοσκόπων.

Την ώρα που σε όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εργάζονται πυρετωδώς κυβερνητικά επιτελεία, πανεπιστήμια και επιστημονικά ινστιτούτα, για να βρουν τρόπους που θα αντιμετωπίσουν την επελαύνουσα ύφεση, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ χειροκροτούσε μανιωδώς την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για συλλογή υπογραφών υπέρ της έκδοσης ευρώ-ομολόγου.

Δεν θα πούμε πολλά γι’ αυτό το θέμα. Απλά θα υπενθυμίσουμε ότι στην Ελλάδα πρόταση για συλλογή υπογραφών έχουν κάνει, ο μακαριστός Χριστόδουλος και ο Γιώργος Παπανδρέου. Για την ιστορία θα θυμίσουμε ότι υπογραφές που συγκέντρωσε ο μακαριστός Χριστόδουλος, πετάχτηκαν στον πάτο του σκουπιδοτενεκέ από τον επίσης υπογράψαντα Κ. Καραμανλή. Άραγε τις υπογραφές που θα συγκεντρώσει ο Γιώργος Παπανδρέου, ποια τύχη τις περιμένει;

Την ώρα που σε όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια συντάσσονται και ψηφίζονται με ευρύτατη συναίνεση κρατικοί προϋπολογισμοί, στους οποίους πολύ δύσκολα θα βρει κάποιος κακόπιστος ατέλειες, στην Ελληνική Βουλή ο Προϋπολογισμός που συνέταξε και προτείνει προς ψήφιση ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, θεωρείται ως αναξιόπιστος και μη δυνάμενος να βγάλει την χώρα από το αδιέξοδο.

Ποιος κρίνει ορθότατα με αυτούς τους χαρακτηρισμούς τον Προϋπολογισμό;

Ούτε η μείζονα ούτε η ελάσσονα αντιπολίτευση. Τους χαρακτηρισμούς αυτούς έκανε η Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ κα. Β. Παπανδρέου.

Όταν τα πλέον έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζουν με αυτές τις εκφράσεις τον Προϋπολογισμό και την ίδια ώρα στην εγχώρια και διεθνή χρηματαγορά οι τιμές των Ελληνικών Τίτλων (ομόλογα, μετοχές) γκρεμίζονται, άρα και οι χρηματαγορές κρίνουν αρνητικά τον προϋπολογισμό, πως είναι δυνατόν η αντιπολίτευση (ακόμα και η φίλο-μνημονιακή) να δώσουν συναινετικό ψήφο;

Είμαστε βέβαιοι, ότι την Τετάρτη το βράδυ οι αρχηγοί της αντί-μνημονιακής αντιπολίτευσης θα δώσουν πάρα πολύ σκληρή απάντηση σε αυτόν τον προϋπολογισμό και στα όσα θα πουν ο Γιώργος Παπανδρέου και οι Υπουργοί του. Εμείς είμαστε ευτυχείς γιατί πιστεύουμε ότι βοηθήσαμε έστω και κατ’ ελάχιστο, ώστε το πατριωτικό μέτωπο να αφυπνισθεί και να προετοιμαστεί γι’ αυτήν την πολύ σκληρή πολιτική μάχη.

Όμως, βαδίζοντας προς το μέτωπο είναι ωφέλιμο να θυμόμαστε διασκεδαστικά γεγονότα που θα διώξουν το άγχος και τον φόβο. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και εμείς σήμερα.

Τα παραδείγματα του φέρελπι νεανία, που θα σώσει το Ελληνικό Χρηματιστήριο από τους κερδοσκόπους, της αλά Χριστόδουλο συλλογής υπογραφών, της επιζήτησης συναίνεσης από τα αντιπολιτευόμενα κόμματα, όταν δεν στην δίνουν ούτε καν οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές, είναι γεγονότα που βγάζουν γέλιο.

Δείχνουν ότι και τα τελευταία υπολείμματα αξιοπιστίας και κύρους, εξανεμίζονται στον βωμό φθηνών επικοινωνιακών κόλπων που υπακούουν τέλεια στην λαϊκή παροιμία: «Σύντροφοι», εδώ καράβια χάνονται και το ….. χτενίζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ