Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Στα λευκά η Αττική το Σαββατοκύριακο

Τσουχτερό κρύο, αλλά και χιόνια στα βόρεια προάστια, αναμένεται το Σαββατοκύριακο στην Αττική, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ειδικότερα, την Παρασκευή προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες σε όλη τη χώρα ενώ θα χιονίσει αρχικά στα δυτικά και βόρεια ορεινά και αργότερα και στα υπόλοιπα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας με μικρότερο υψόμετρο.
Η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά.

Το Σάββατο αναμένεται να υπάρξει κορύφωση της κακοκαιρίας.

Στη δυτική Ελλάδα προβλέπεται παροδική συννεφιά και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα ανοιχτά του Ιονίου.

Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και νότια καθώς και χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με μικρό υψόμετρο.

Επίσης θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στην περιοχή του Αιγαίου κυρίως τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα πέσει σε χαμηλά επίπεδα ενώ τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Την Κυριακή στην περιοχή του Αιγαίου προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά κυρίως της Κρήτης ενώ και στο Ιόνιο θα εκδηλωθούν κάποιες πρόσκαιρες βροχές.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος με αρκετή ηλιοφάνεια.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και μόνο στα δυτικά θα ανέβει λίγο ενώ τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

ΠΗΓΗ: tanea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ