Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Με βάση τον αντιτρομοκρατικό οι κατηγορίες για τους έξι

Kατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο απήγγειλε ο εισαγγελέας κατά των 6 συλληφθέντων στην επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Αττική και επαρχία.
Συγκεκριμένα, κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (η οποία όμως δεν προσδιορίζεται), προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών και βομβών...

Πρόκειται για πέντε άντρες και μία γυναίκα που συνελήφθησαν σε Νέα Σμύρνη, Πειραιά, Εξάρχεια, Καλλιθέα και στη Σητεία Κρήτης. Σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ ένας άλλος συλληφθείς αφέθηκε νωρίτερα ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του για εμπρηστική επίθεση την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η οργάνωση «Κομμάντος Χρήστος Τσουτσουβής».

'Ολοι είπαν στους εισαγγελείς ότι δεν έχουν λάβει γνώση της δικογραφίας και ότι δεν έχουν τηρηθεί τα δικαιώματά τους.

O αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Λευτέρης Οικονόμου υποστήριξε ότι η σύλληψη των υπό παρακολούθηση ατόμων επισπεύσθηκε, καθώς υπήρχαν στοιχεία ότι ετοιμαζόταν τρομοκρατικό χτύπημα.

Σημειώνεται ότι από τη μέχρι τώρα βαλλιστική εξέταση, τα όπλα που βρέθηκαν δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες.

Οι δύο άντρες που συνελήφθησαν στη γιάφκα της Νέας Σμύρνης είχαν επάνω τους έναν σάκο με όπλα, ενώ στις γιάφκες βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο με καλάσνικοφ, οπλοπολυβόλα, πιστόλια, χειροβομβίδες, φυσίγγια, αλεξίσφαιρα γιλέκα και εκρηκτική ύλη. Βρέθηκαν επίσης περούκες, μάσκες, κινητά τηλέφωνα και αρκετοί υπολογιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ