Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Ο αφορισμός του Μνημόνιου και τα ιερά «σεντούκια»!...

Γράφει ο Μαγια

Εκρηξη δεσποτάδων! «Αφορίζουν» το Μνημόνιο και στέλνουν «εις το πυρ το εξώτερον» τους πολιτικούς, που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή τραγική κατάσταση. Με ένα τετρασέλιδο κείμενο-μανιφέστο, που θα διανεμηθεί σήμερα στους πιστούς στις εκκλησίες, η Ιεραρχία κάνει λόγο για «χώρα υπό κατοχή» και για ηγεσία που «δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε να μιλήσει τη γλώσσα τής αλήθειας και καλλιέργησε τις πελατειακές σχέσεις, με στόχο την κατοχή και τη νομή της εξουσίας».
Σύμφωνα με τους ιεράρχες: «αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας είναι πρωτόγνωρο και συνταρακτικό. Μαζί με την πνευματική, κοινωνική και οικονομική κρίση συμβαδίζει και η πάσης φύσεως ανατροπή. Πρόκειται για προσπάθεια εκρίζωσης και εκθεμελίωσης πολλών...μέτρα οι δανειστές μας. Δηλώνουμε δηλαδή ότι, είμαστε μια χώρα υπό κατοχή και εκτελούμε εντολές των κυριάρχων - δανειστών μας».
 παραδεδομένων, τα οποία ώς τώρα θεωρούνταν αυτονόητα για τη ζωή του τόπου μας. Από κοινωνικής πλευράς επιχειρείται μια ανατροπή δεδομένων και δικαιωμάτων και μάλιστα με ένα πρωτοφανές επιχείρημα: Απαιτούν τα

Ακόμη στο κείμενο της η Ιερά Σύνοδος, αναφέρεται στις «παθογένειες της κοινωνίας και της οικονομίας» και σε «πρόσωπα στην πολιτική σκηνή του τόπου μας που είναι, εδώ και δεκαετίες, τα ίδια», ενώ προχωρά και σε αυτοκριτική: «Στην Σύνοδο της Ιεραρχίας εμείς, οι πνευματικοί σας πατέρες, κάναμε την αυτοκριτική μας, θελήσαμε να αναμετρηθούμε με τις ευθύνες μας και να αναζητήσουμε με τόλμη το μερίδιο της ενδεχόμενης δική μας υπαιτιότητας στην παρούσα κρίση. Ξέρουμε ότι κάποιες φορές σας πικράναμε, σας σκανδαλίσαμε ίσως. Δεν αντιδράσαμε άμεσα και καίρια σε συμπεριφορές που σας πλήγωσαν. Οι έμποροι της κατεδάφισης της σχέσης του λαού με την ποιμαίνουσα Εκκλησία του εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και πραγματικά η κατασκευασμένα σκάνδαλα και προσπάθησαν να διαρρήξουν την εμπιστοσύνη σας στην Εκκλησία».

Τέλος η Ιεραρχία επισημαίνει ότι, «η Εκκλησία είναι ο μόνος οργανισμός που μπορεί να σταθεί άμεσα δίπλα στον άνθρωπο και να τον στηρίξει».

Προφανώς, η τελευταία αναφορά των «άγιων πατέρων» θα αφορά στην επίγεια ζωή! Τούτο πρακτικά σημαίνει ότι, ήγγικεν η ώρα να ξεκλειδώσουν τα ιερά «σεντούκια» και η ανυπολόγιστης αξίας εκκλησιαστική περιουσία θα διατεθεί για την σωτηρία του αγρίως και αδίκως δοκιμαζόμενου ποιμνίου! Οψόμεθα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ