Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Κατηγορούν τον Άϊ Βασίλη


Ο αποκαλούμενος “Άγιος Βασίλης των Δασών” τρυπώνει στο δάσος και τοποθετεί στα δέντρα μικροδωράκια για τα παιδιά... Λούτρινα ζωάκια, βιβλία και παιχνίδια κρέμονται από τα κλαδιά των δέντρων και περιμένουν τα πιτσιρίκια να τα ανακαλύψουν. Παρά όμως την γοητευτική κίνησή του, με την οποία ουσιαστικά αναζωπυρώνει τον μύθο τουκαλοκάγαθου γεροντάκου που μοιράζει δώρα στα παιδιά, ο άγνωστος κινδυνεύει να μηνυθεί επειδή -κατά τις αρχές- ρυπαίνει το δάσος.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για απορρίμματα που δημιουργούνται από τα χαρτιά περιτυλίγματος που χρησιμοποιεί και τον καλούν να σταματήσει για να μην έχει προβλήματα με την δικαιοσύνη.

Μάλιστα, ο υπεύθυνος του πάρκου Ρόρι Ντίκινσον, ανέφερε στην βρετανική εφημερίδα Mirror, πως ο συγκεκριμένος Άγιος Βασίλης γεμίζει σκουπίδια το πάρκο, αφού αρκετά από τα παιχνίδια και ιδιαίτερα τα βιβλία που αφήνει καταστρέφονται από την κακοκαιρία και τελικά πάνε χαμένα. Έσπευσε ωστόσο να προσθέσει πως τα Χριστούγεννα είναι γιορτή χαράς, και πως ο “Άγιος” μπορεί να κάνει διαφορετικά την καλή του πράξη, χωρίς να δημιουργεί προβλήματα.

Στο ίδιο πνεύμα υπάλληλοι του Πάρκου έλεγαν πως δεν έχουν κανέναν σκοπό να μοιάσουν με τον κακορίζικο Σκρουτζ , τον ήρωα του Ντίκενς, που απεχθανόταν τα Χριστούγεννα, απλά προσπαθούν να βρουν την χρυσή τομή, ώστε και τα παιδιά να χαρούν τα αναπάντεχα δωράκια τους και το δάσος να παραμείνει καθαρό.

Ο Αη Βασίλης των Δασών στόλισε πέρσι κρυφά τα έλατα του πάρκου με τουλάχιστον 600 δώρα και φέτος ακολουθεί παρόμοια τακτική. Φέτος, οι αρχές έχουν συλλέξει εκατοντάδες από τις “εκπλήξεις” του και τις έχουν δώσει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.


                                                                                                                                                  ΠΗΓΗ: http://www.newsday.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ