Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Δείτε πώς θα πληρώνουμε τους φόρους στο... μέλλον! [βίντεο]

Οι περισσότεροι πρέπει να έχετε ακούσει ή διαβάσει για την περιβόητη "φοροκάρτα" που θέλει να βάλει στη ζωή μας (και στο πορτοφόλι μας) το Υπουργείο Οικονομικών από το νέο έτος (2011). Όσοι δεν έχετε ιδέα τι είναι αυτό το "πράγμα", πρόκειται για μια ατομική κάρτα που θα έχει κάθε φορολογούμενος, ώστε να γίνει "πιο εύκολη η συλλογή αποδείξεων και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής". Η ηλεκτρονική κάρτα θα έχει γραμμωτό κώδικα (barcode), οι φορολογούμενοι θα περνάνε τις αποδείξεις, οι οποίες θα διασταυρώνονται με αυτές που έχουν κόψει επιχειρηματίες, έμποροι κ.α [δείτε το βίντεο στο τέλος του κειμένου, για γέλια αλλά και για... κλάματα]....

Όπως έχει εξηγήσει ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Διομήδης Σπινέλλης, σε πρώτη φάση η χρήση της θα είναι προαιρετική. (Μετά θα μας υποχρεώσουν όλους να την αποκτήσουμε).

"Όποιος δεν θέλει να μαζεύει αποδείξεις και να τις αθροίζει, αναλαμβάνουν οι τράπεζες να συλλέγουν στοιχεία για εμάς... Αυτά μπαίνουν αυτόματα στη φορολογική δήλωση, επομένως στο τέλος του χρόνου, εκείνοι που έχουν ηλεκτρονική σχέση με το taxis, μπορούν να μπουν στο Διαδίκτυο και να δουν στον λογαριασμό τους ό,τι έχουν χρεωθεί" ανέφερε ο κ. Σπινέλλης.

Η φορο-κάρτα θα φέρει μαγνητική ταινία, θα μοιάζει όπως η χρεωστική και το κάθε μέλος της οικογένειας θα έχει τη δική του.

Η μεταφορά των δεδομένων θα γίνεται με απλό τρόπο. Η φοροκάρτα θα περνά από το μηχάνημα των πιστωτικών καρτών, η τράπεζα θα ενημερώνεται για τη συναλλαγή και θα μεταβιβάζει τα στοιχεία στο ΚΕΠΥΟ.

Με τη φορο-κάρτα οι τράπεζες δεν θα συλλέγουν στοιχεία για τους καταναλωτές (λέει το Υπουργείο, εμείς δεν το πιστεύουμε), θα ενημερώνονται όμως για τον τζίρο των επιχειρήσεων.

Στα τέλη του 2011 η φορο-κάρτα θα ενσωματωθεί στην κάρτα του πολίτη, η οποία θα έχει ένα τσιπακι στο όποιο θα υπάρχουν στοιχεία όπως το ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, ο αριθμός δημοτολογίου, ταυτότητας και διαβατηρίου. Στην μια όψη της θα υπάρχει δακτυλικό αποτύπωμα και φωτογραφία του κατόχου.

Η άποψή μας, ως ηλεκτρονική εφημερίδα είναι, ότι όλο αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την πεμπτουσία του ηλεκτρονικού φακελώματος, που η κατοχική κυβέρνηση θέλει να το περάσει ως έναν ακόμα εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης!!!
Δείτε τώρα πώς κάποιοι -στο εξωτερικό- αποφάσισαν να... γελοιοποιήσουν τη φορο-κάρτα (που δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά στον πλανήτη, ο Παπακωνσταντίνου προφανώς θέλει να έχει την ελληνική πρωτιά) με το βίντεο που ακολουθεί:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ