Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Σύγκρουση Β. Παπανδρέου-Προβόπουλου

Επίθεση στο διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο, εξαπέλυσε εκ νέου σήμερα η Βάσω Παπανδρέου.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής απευθυνόμενη στον κ. Προβόπουλο, που ενημέρωνε το σώμα για την ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ τόνισε χαρακτηριστικά πως “λέτε για περικοπές στα ΚΑΠΗ και ίσως να έχετε δίκιο. Μήπως όμως θα πρέπει να δώσει πρώτη το παράδειγμα η Τράπεζα της Ελλάδος μιας και οι υπάλληλοί της παίρνουν δεκάδες επιδόματα και τα στελέχη της bonus σαν να μην υπάρχει κρίση για αυτούς”...

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Προβόπουλου, ο οποίος σημείωσε πως η Τράπεζα της Ελλάδος είχε από καιρό διαβλέψει τις εξελίξεις και έκανε τις κινήσεις που έπρεπε, αναφέροντας τη μείωση κατά 50 εκατ. Ευρώ σε λειτουργικές δαπάνες, 5% μείωση στο κόστος μισθοδοσίας, 35% μείωση στις υπερωρίες, 39% μείωση στις δαπάνες μετακίνησης, 20% μείωση στις αποδοχές των στελεχών και 18% μείωση στο προσωπικό της τράπεζας.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό 27,5 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν κάνει “φτερά” από τις ελληνικές τράπεζες από την αρχή της κρίσης μέχρι και τον Νοέμβριο.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, αποκάλυψε, πως όχι μόνο έχουν μειωθεί κατά 12% οι καταθέσεις, αλλά διαπιστώνεται πως απλοί καταθέτες, αλλά και επιχειρηματίες είτε βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό ή τα κρύβουν κάτω από το στρώμα.

Ο κ. Προβόπουλος μιλώντας, εξάλλου, προειδοποίησε ότι εάν οι αλλαγές δεν προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις, η Ελλάδα θα είναι ένα περιθωριοποιημένο μέλος της ευρωζώνης.
ΠΗΓΗ: NEWSBOMB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ