Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Τρέμουν και τις απαγωγές οι πλούσιοι

Εσώκλειστους κρατά πολλούς οικονομικούς παράγοντες των Αθηνών η αναβίωση της ένοπλης βίας που αποκαλείται "Νεοτρομοκρατία" αλλά και η συνεχιζόμενη αφύπνιση της κοινής γνώμης που θεωρεί και δικαίως τους πλούσιους πηγή της δικής της φτώχειας. Από τη "17 ΝΟΕΜΒΡΗ" είχαν οι εκπρόσωποι του κεφαλαίου να διαισθανθούν τόσο φόβο, σε σημείο τέτοιο που να προτιμούν όσοι έχουν παιδιά για σπουδές στο εξωτερικό να παραμείνουν εκεί, για να έχουν επιπλέον και την ευκαιρία να απουσιάζουν και οι ίδιοι οι γονείς από την Αθηναϊκή απαγορευμένη ζώνη. Τώρα βέβαια ελλοχεύει ένας ακόμη κίνδυνος:...


Οι ΑΠΑΓΩΓΕΣ. Το Crimes on air έγινε αυτόπτης μάρτυρας στην Κηφισιά ενός 49αρη διαπλεκόμενου νεοεπιχειρηματία που μόλις εξήλθε από τη βίλα του για να πάει στην εταιρεία του, οι "μπράβοι" του τον έκαναν ... σηκωτό. Δημιούργησαν μια τέτοια ομπρέλα προστασίας που ο άνθρωπος μέχρι να μπεί στο μαύρο Grand Jeep Cherokee του, υποχρεώθηκε να πηγαίνει σκυφτός. Αυτό που είδαμε λίγα μέτρα κάτω από τη βίλα προφυλακισμένου μεγαλοαπατεώνα, Παύλου Ψωμιάδη, δεν ήταν συνοδεία αλλά προσαγωγή. Και όλο αυτό σ' έναν μοναχικό δρόμο, με απόλυτο και καθαρό οπτικό πεδίο, που με το ... ντουφέκι συναντάς πεζό.

Η βόμβα όμως στον βαθιά προβληματισμένο επιχειρηματικό κόσμο, ήρθε με την απόφαση του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη να πουλήσει το μεγαλύτερο μέρος του ποσοστού του στην Alapis στο συνεργάτη του, Mario Al-Jebouri. «Φεύγει μόνιμα για το Λονδίνο» λένε από το περιβάλλον του. Ο προβληματισμός είναι μεγάλος -όπως επισημαίνει και ο οικονομικός αναλυτής Στ. Χαρίτος- αφού από το 2007 η Alapis έχει προχωρήσει σε δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που συνολικά άγγιξαν το 1,2 δισ. ευρώ. Τραπεζικοί κύκλοι που διατηρούν στενή επαφή με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη τονίζουν ότι είναι απόφαση της οικογένειάς του να ζήσει πια σε μόνιμη βάση στο Λονδίνο. Μάλιστα, απ’ ότι λέγεται, ο ίδιος είχε θορυβηθεί ιδιαίτερα όχι μόνο από την τρομοκρατία αλλά και από τα περιστατικά απαγωγών που συνέβησαν κατά το πρόσφατο παρελθόν, όπως στις περιπτώσεις των Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη και Παναγόπουλου στην Αθήνα. Μπορεί το Λονδίνο να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο στον κόσμο, μετά τη Νέα Υόρκη, αλλά στην Ελληνική αγορά έχει προκαλέσει ιδαίτερη αίσθηση η αιφνίδια απόφαση του επιχειρηματία κ. Λ. Λαυρεντιάδη να προχωρήσει στην διακριτική αποχώρηση τόσο στην Alapis όσο και στη Lamda Partners, «πουλώντας» τις δύο εταιρείες στο «δεξί» του χέρι, το βουλγαρο-ιρακινής καταγωγής σύμβουλο επιχειρήσεων Mario Al-Jebouri.

Ο επιχειρηματίας από το εξωτερικό θα καλείται να κάνει κουμάντο και στις υπόλοιπες εταιρείες του στην Ελάδα, όπως η Proton Bank (31%) η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, καθώς επίσης και η Θρύλος ΑΕ, στην οποία διατηρεί το 50% του μετοχικού κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ