Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Η κυβέρνηση καταρρέει, "βλέπουν" εκλογές την Άνοιξη! (δεν "βλέπουν" όμως το... ελικόπτερο)

Τις γιορτές περιμένουν στην κυβέρνηση για να εκτονωθεί, όπως νομίζουν, η κατάσταση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ και να πέσουν οι τόνοι. Η διαγραφή του Βαγγέλη Παπαχρήστου κάθε άλλο παρά εκτονωτικά λειτούργησε και στους βουλευτές υπάρχει συσσωρευμένος θυμός για τις αντιλαϊκές και δωσιλογικές αποφάσεις της κυβέρνησης, την ώρα που η πίεση από την κοινωνία αυξάνεται...


Έμπειρα στελέχη δεν πιστεύουν πως θα υπάρξουν εκπλήξεις στον προϋπολογισμό, αλλά αφήνουν να εννοηθεί ότι τα δύσκολα έρχονται μετά τις γιορτές, όταν η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή και άλλα κρίσιμα νομοσχέδια, όπως το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, την αναδιάρθρωση των συγκοινωνιών και -σε βάθος χρόνου- το νέο ασφαλιστικό, το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο κτλ.

Εκεί, λένε τα ίδια στελέχη, θα κριθούν ακόμη και οι αντοχές της κυβέρνησης, οι οποίες είναι οριακές και το μέτρο των διαγραφών για όσους τυχόν διαφοροποιούνται δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, όπως την προσφυγή στις κάλπες.

Ωστόσο, αυτό που λησμονούν ή δεν θέλουν να δουν στο κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ, είναι η ολοένα αυξανόμενη κοινωνική οργή, η οποία πλέον αναζητά διεξόδους βίας και αυτοδικίας για να εκδηλωθεί και δικαιωθεί. Το χθεσινό "λιντσάρισμα" του Κωστή Χατζηδάκη αν και έρχεται σε συνέχεια προηγουμένων περιστατικών (ξυλοδαρμός Παναγόπουλου, κυνηγητό Μίχαλου, προπηλακισμός Κακλαμάνη), εκφράζει στην πράξη πλέον, αυτό που τόσο καιρό οι πολίτες συζητάνε μεταξύ τους, ότι δηλαδή θα "φάνε όλοι ξύλο". Η κυβέρνηση εγκλωβισμένη στο δημοσιονομικό και παλαιοκομματικό της μικρόκοσμο, αδυνατεί να κατανοήσει και να αναλύσει την κοινωνία, η οποία προετοιμάζεται να επιτεθεί στο πολιτικό σύστημα και να το γκρεμίσει εκ βάθρων.

Είναι πολύ πιθανόν λοιπόν, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου να μην προλάβει να προσφύγει σε εκλογές, γιατί θα βρίσκεται επιβιβασμένη σε κάποιο ελικόπτερο προς άγνωστη κατεύθυνση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ