Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Κάποτε έκαιγαν βιβλία, σήμερα τα αντικαθιστούν με ψηφιακά!

Όλο αυτό που μεθοδεύει η κυβέρνηση, δηλαδή την αντικατάσταση των τυπωμένων βιβλίων με "ψηφιακά", δεν είναι τίποτα άλλο από την ολοκλήρωση του Οργουελιανού εφιάλτη στην Παιδεία. Δίχως γραπτά κείμενα τυπωμένα σε χαρτί, κατά το λατινικό scripta manent (τα γραπτά μένουν), το σχολαστικό σύστημα απόλυτου ελέγχου διαμόρφωσης (και όχι εκπαίδευσης) υποδουλωμένων προσωπικοτήτων θα μπορεί, ανά πάσα στιγμή μέσω της τεχνολογίας, να επεμβαίνει και να αλλάζει τη διδακτέα ύλη "εξαφανίζοντας" κάθε προηγούμενη περιττή ή μη αποδεκτή "αίρεση" (διαφορετική γνώμη)...

Οι τυραννίες του παρελθόντος έκαιγαν βιβλία και ξαναέγραφαν άλλα, σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, για να εξαφανίσουν τη γνώση και να χειραγωγήσουν - προβατοποιήσουν τους ανθρώπους. Οι σύγχρονες νεοφιλελεύθερες τυραννίδες απλώς τα αντικαθιστούν με τα απολύτως ελεγχόμενα (ανά πάσα στιγμή) "ψηφιακά μέσα". Ο μόνος εκσυγχρονισμός εδώ είναι στον άμεσο (και "οικονομικό") ελέγχο της εκπαίδευσης, δυνατότητα που προσφέρει η νέα τεχνολογία, δίχως να χρειάζεται να τυπώνουν νέα συγγράμματα από την αρχή και δίχως τον "κίνδυνο" να υπάρχουν και τα παλαιότερα αποσυρμένα, πάντα διαθέσιμα για "σύγκριση" ή για "αναίρεση" των νέων.

Για παράδειγμα, εάν η κυρία Δραγώνα ήθελε να "διδάξει" ότι δεν υπάρχει ελληνικό έθνος, θα μπορούσε να το πράξει άμεσα στο σύνολο της ψηφιακής διδακτέας ύλης, δίχως να χρειαστεί να γράψει και να τυπώσει καινούργιο βιβλίο και δίχως να μπει στον κόπο να αποσύρει και να εξαφανίσει το προηγούμενο που έλεγε ότι υπάρχει ελληνικό έθνος!

Όλο αυτό αποσκοπεί στην ολοκληρωτική παραγωγή αποβλακωμένου και πειθήνιου εργατικού δυναμικού δίχως καμία κριτική ικανότητα, αποσκοπεί στην ολοκληρωτική υποδούλωση του ανθρώπινου πνεύματος!

Σε καμία περίπτωση δεν δαιμονοποιούμε την τεχνολογία, αλλά σε κάθε περίπτωση υπερασπιζόμαστε το μέτρο μεταξύ αυτής και του παραδοσιακού βιβλίου, που κανένα ψηφιακό υποκατάστατο δεν μπορεί να αντικαταστήσει!

Φασίστες της κυβέρνησης, σε κάθε μισάνθρωπο σχεδιασμό σας είμαστε εδώ, ένα βήμα μπροστά, για να τον αποκαλύπτουμε στον ελληνικό λαό!
Στέφανος Μυτιληναίος

2 σχόλια:

Nick Gkikas είπε...

Στέφανε,
Ο δυναμισμός σου έιναι πολύ ελπιδοφόρος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως το επιχείρημά σου ότι η ηλεκτρονική πληροφορία ελέγχεται ευκολότερα από τη γραπτή αναιρείται για δύο λόγους:
Πρώτον η παροχή συγκεκριμένων συγγραμμάτων από τον ΟΕΔΒ στα σχολεία εξ ορισμού περιορίζει την πληροφορία σε ό,τι φέρει την έγκριση ενός οργανισμού που ελέγχεται από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Δεύτερον, το μέγεθος και κυριώς ο ρυθμός ανάπτυξης των ηλεκτρονικών μέσων είναι τέτοια που Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει. Το διαδίκτυο λειτουργεί σαν λερναία ύδρα: πχ ακόμα κι αν κλείσουν το wikileaks την επόμενη μέρα θα αναπτυχθεί ένα αντίστοιχο site. Φτάνει να υπάρχει κοινό για αυτό.

Καλή χρόνια!
Nick

Ανώνυμος είπε...

Μεσαιωνικος τροπος σκεψης.

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ