Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Κυβέρνηση βαρβαρότητας

Η νύχτα των φερέφωνων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η χθεσινή, ίσως και οι επόμενες, μέχρι την ψήφιση ενός ακόμη ντροπιαστικού για την Ελλάδα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων, νόμου.

Πολλοί αναλυτάδες και πολιτικάντηδες θα βγουν να μιλήσουν για τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Μάλιστα πολλοί θα πουν ότι θα κάνει καλό στην ελληνική οικονομία αφού θα… βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα...

Άλλοι θα χαρακτηρίσουν μέχρι και επαναστάτρια την …Κατσέλη που όρθωσε το ανάστημά της στην τρόικα.

Τέλος άλλοι θα επιχειρήσουν να πουν ότι το μη χείρον βέλτιστο. Γλιτώσαμε τα χειρότερα θα πουν, επομένως ας είμαστε κι ευχαριστημένοι.

Η ουσία, όμως, της υπόθεσης είναι ότι στο υπουργικό συμβούλιο απλά σφραγίστηκε το deal με την διαπλεκόμενη και κρατικοδίαιτη οικονομική ολιγαρχία για γενναίο ψαλίδι στους μισθούς. Ο ιδιωτικός τομέας θα πληρώσει ίσως ακόμη πιο σκληρά απ’ ότι το Δημόσιο τις αμαρτίες άλλων.

Διότι το νομοσχέδιο γυρίζει απλά το χρόνο 40 χρόνια πίσω. Μισθοί πείνας σε ένα ακριβό κράτος. Αυτό θα ισχύσει από εδώ και στο εξής. Και φυσικά, το χειρότερο, ανθρωποφαγία. Ο καθένας θα προσπαθήσει να υπερισχύσει του άλλου. Ο νόμος της ζούγκλας σε όλο του το μεγαλείο. Από μια κυβέρνηση ο επικεφαλής της οποίας μας καλούσε να διαλέξουμε ανάμεσα στον “σοσιαλισμό και την … βαρβατότητα” !!!.


Από τις ρυθμίσεις που προβλέπει ο νόμος, τα φερέφωνα θα προσπαθήσουν να προτάξουν εκείνον που λέει ότι η επιχειρησιακή σύμβαση θα γίνεται μόνο εφόσον συμφωνεί ο εργοδότης με τον εργαζόμενο ή το σωματείο του. Αστεία πράγματα, αφού όταν κάποιος θα σου βάζει το πιστόλι στον κρόταφο εσύ θα έχεις την ευχέρεια να του πεις «κύριε δολοφόνε μη με σκοτώνετε». Οι επιχειρησιακές συμβάσεις θα ισχύσουν και έπονται και οι ατομικές. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
ΠΗΓΗ: ΑΝΤΙNEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ