Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ: ΕΝΑΣ ΠΡΟΩΡΟΣ ΑΗ-ΒΑΣΙΛΗΣ!...

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο Στρος Καν, έρχεται σε δυο μέρες στην Αθήνα, ντάλα …Μνημονίου! Δεν είδα καμιά δημοσκόπηση, σχετική με την δημοφιλία του, υποθέτω, όμως, πως ούτε η γαλλική του καταγωγή, ούτε η σοσιαλιστική του προέλευση, ούτε, καν, η ωραία σύζυγός του, είναι σε θέση ν΄ αντισταθμίσουν τα εχθρικά αισθήματα του ελληνικού λαού απέναντί του, μιας και σ΄ αυτόν προσωποποιείται η ιστορία και το παρόν του Δ.Ν.Τ. αλλά και τα σημερινά δεινά του ελληνικού λαού στο ζυγό της λιτότητας...


Τι φέρνει, λοιπόν, ο πρόωρος Αη Βασίλης, στην Αθήνα; Δώρα ή νέες απαιτήσεις;

Η εκτίμησή μας λέει πως προσκομίζει και «καρότο» και «μαστίγιο», σε ειδική συσκευασία κι ακόμα πιο ειδική κατασκευή : το μαστίγιο ενεργοποιείται με το δάγκωμα του καρότου!...

Ο Ντομινίκ Στρος Καν, είναι φίλος του Γ. Παπανδρέου, προαλείφεται για τη θέση του Γάλλου Προέδρου, μετά τον Σαρκοζί, προέρχεται από το χώρο των σοσιαλιστών και θέλει να οικοδομήσει ένα πιο προοδευτικό, τουλάχιστον από την Μέρκελ, προφίλ. Μέχρι σήμερα έχει δώσει ένα στίγμα πιο φιλέλληνα και πιο συζητήσιμου εκπροσώπου – μπράβου, των δανειστών μας.

Πέρα από την στήριξη στον έλληνα πρωθυπουργό, και στον εσωτερικό Γολγοθά του, και στο ευρωπαϊκό κονταροχτύπημά του με το συντηρητικό πολιτικό κατεστημένο, ο γενικός διευθυντής του Δ.Ν.Τ. θα προσπαθήσει να φανεί ως κομιστής δώρων και προς τον ελληνικό λαό.
Η επιμήκυνση της αποπληρωμής των 110, ήταν η αρχή – θα τονίσει – και μάλιστα έγινε απ΄ αυτόν, η δε συνέχεια, προβλέπει κάθε άλλη, δυνατή (γράφεται και ΔΝΤή…), βοήθεια, συμπεριλαμβανομένης και της χορήγησης νέου ή νέων δανείων από το IMF και μετά το 2013, εφ΄ όσον οι παλιοαγορές εξακολουθήσουν τον αποκλεισμό της χώρας μας.

Πρόκειται για το «καρότο», που λέγαμε, ενώ το «μαστίγιο» είναι κρυμμένο και θα εμφανιστεί, αμέσως με το «δάγκωμα», με τη γνωστή μορφή των όρων που συνοδεύουν τα ΔΝΤικά δάνεια. (Στην ιστορία της Ελλάδας θα μείνουν ως επικαιροποιούμενα Μνημόνια…).

Κάποιοι στην κυβέρνηση και στο κόμμα, έχουν καλλιεργήσει προσμονές, ότι ο Στρος Καν, μπορεί να δωρίσει στον πρωθυπουργό, μια μεγαλύτερη άνεση στην υλοποίηση των άτεγκτων εντολών της τρόϊκας, για τα διαρθρωτικά μέτρα στο χώρο της εργασίας και του δημόσιου τομέα. Δυστυχώς οι πληροφορίες τους ελέγχονται ως ανακριβείς και δεν πρόκειται ν΄ αποδειχθούν, παρά αυταπάτες.

Το «τρώγοντας ανοίγει η όρεξη», όταν αναφέρεται σε μεγαλοφαγάδες σαν τον επισκέπτη μας, συνδυάζεται με το «δεν χορταίνουν με τίποτα»!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ