Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή - οι εργαζόμενοι σε αναβρασμό, εν όψει της νέας Ελλάδας -συνθηκών Ταϊβάν

Θα στεναχωρηθούν οι βολεμένοι λένε ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι τολμούν να σπάσουν αυγά και τα βάλουν με τα ρετιρέ και τους προνομιούχους. Μόνο που ενώ στεναχωριόνται οι, όντως βολεμένοι, στεναχωριόνται εξίσου ή και περισσότερο και όσοι ουδόλως ένιωθαν προνομιούχοι ή για να το πούμε καλύτερα, ένιωθαν στο περιθώριο.
Ποιους στεναχωρεί λοιπόν η κυβέρνηση; Όλους σχεδόν, από τους κλοσάρ της καθημερινότητας μέχρι τα ρετιρέ της μεσαίας τάξης. Έτσι μένουν ικανοποιημένοι μόνο όσοι έχουν τη δυνατότητα και σχεδιάζουν να επενδύσουν στην συνθηκών Ταϊβάν, νέα Ελλάδα που οικοδομείται.

Υπ'αυτές τις συνθήκες και ενώ αρχίζει τη Δευτέρα, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις περικοπές στις ΔΕΚΟ (το οποίο θα ψηφιστεί με διαδικασίες εξπρές τη Δευτέρα) με τη διαδικασία του κατεπείγοντος οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε θέσεις μάχης και ετοιμάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις.

Οι κινητοποιήσεις άρχισαν από την Κυριακή από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και συνεχίζονται τη Δευτέρα με νέα στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ενώ θα αποφασίσουν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Η ΓΣΕΕ προχωρεί σε στάση εργασίας την Τρίτη και διοργανώνει συλλαλητήριο υποστηρίζει ότι κανείς συνδικαλιστής δε θα συνυπογράψει μειώσεις μισθών ή απολύσεις.

Οι τραπεζοϋπάλληλοι έχουν εξαγγείλει 48ωρη απεργία στις 14 και 15 Δεκεμβρίου ενώ εικοσιτετράωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έχει κηρύξει και ο σύλλογος εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας.

ΠΗΓΗ: eklogika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ