Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

"Πόλεμος" ανάμεσα σε Ραγκούση και Κακλαμάνη

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης επέρριψε ευθύνες στον απερχόμενο δήμαρχο Αθηναίων για τι θέμα των σκουπιδιών. Ο κ. Ραγκούσης σε συνάντηση με τον Γιώργο Καμίνη μίλησε για ασυγχώρητη αμέλεια στο θέμα της προκήρυξης των προσλήψεων, καλώντας τη δημοτική αρχή να το πράξει άμεσα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών. Δήλωσε:...

«Πρέπει η δημοτική αρχή να προκηρύξει τις θέσεις των συμβασιούχων, αλλιώς θα είναι υπόλογη και απέναντι στον εισαγγελέα,υπάρχουν και ποινικές ευθύνες. Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να παραμένουν στο απυρόβλητο κάνουν πολύ μεγάλο λάθοςδεν υπάρχει καμία πιθανότητα παράτασης. Δεν το έχει ζητήσει κανένας σε όλη την Ελλάδα, φορέας, δήμος κ.λπ. Αυτή η ιδιότυπη κατάσταση ανθρώπων που θέλουν να συντηρήσουν πραγματικότητες που έχουν προ πολλού ξεπεραστεί από τους Έλληνες δεν μπορεί να συνεχίζεται».

Και ο Κακλαμάνης σήκωσε το γάντι και απάντησε:
«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, τώρα ο κ. Ραγκούσης θα εισπράξει τα λάθη και την αδιαλλαξία της πολιτικής του. Τονίζω και πάλι ότι πρόβλημα δεν θα υπάρξει μόνο στο Δήμο της Αθήνας αλλά σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας, γι’ αυτό και στο αυριανό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ το θέμα των συμβασιούχων θα συζητηθεί για άλλη μία φορά.
Η γνωστή πρόταση της ΚΕΔΚΕ (δύο χρόνια μεταβατική περίοδος και αυξημένη μοριοδότηση στην εμπειρία) είναι η μόνη ρεαλιστική, στηρίζεται από τους εργαζόμενους και αποτελεί μία από τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας (κατά τη συνεδρίαση στις 2 Δεκεμβρίου 2010).
Αποκλειστικά ως υπεύθυνος και γι’ αυτό το χάος εξαιτίας του οποίου ολόκληρη η Αττική κινδυνεύει να πνιγεί και πάλι στα σκουπίδια είναι ο κ. Ραγκούσης και η πολιτική του.
Υπενθυμίζω στον κ. Ραγκούση ότι οι δήμαρχοι έχουν ποινικές ευθύνες όταν πράττουν ενάντια στο νόμο ή ενάντια στις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτές είναι ομόφωνες.
Τέλος, ο κ. Ραγκούσης ας σταματήσει επιτέλους να υπακούει στις εντολές της τρόικας και ας ακούσει τη φωνή της λογικής, ξεπαγώνοντας τους δύο διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ που έχουν ολοκληρωθεί εδώ και καιρό από τον Δήμο Αθηναίων για την άμεση πρόσληψη 330 εργαζομένων στον Δήμο και στην καθαριότητα και άλλων 290 στους βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ