Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

ΓΑΠ: «Ή θα γράψουμε ιστορία, ή η ιστορία θα μας διαλύσει»

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν με την κυβέρνηση η οποία μη έχοντας που να πιαστεί για να εμφανίσει θετικές ειδήσεις και με την επιμήκυνση του δανείου να μην έρχεται προς ώρας αποφάσισε να παίξει επικοινωνιακό παιχνίδι χωρίς ουσία. Η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών τέλειωσε με νικητές τους μεγάλους και την Ελλάδα στο περιθώριο. Επρεπε λοιπόν στην κυβέρνηση να εφεύρουν καλά νέα και τις βρήκαν πιστεύετε:


■Θετικό, σύμφωνα με τις διαρροές, το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων. Ηταν οι άλλες χρεοκοπημένες χώρες και ο μηχανισμός στήριξης που από το 2013 θα πετάει έξω όποια χώρα δεν ακολουθεί τους κανόνες. Δηλαδή σ’ αυτή το πλαίσιο η κυβέρνηση δεν είδε πουθενά την Ελλάδα. Μα γι’ αυτήν γίνονται όλα και ακολουθούν Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ισπανία.

■Ο Γ. Παπανδρέου διέρρευσε από τις Βρυξέλλες ότι είπε στους συνεργάτες του: «Ή θα γράψουμε ιστορία, ή η ιστορία θα μας διαλύσει». Τι να πει κανείς γι’ αυτό το ευφυολόγημα. Αν και είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι δεν τον είπε ο πρωθυπουργός ας το πιστέψουμε. Αλλά τι είναι τελικά πιο καλό. Να γραφτεί η ιστορία με το αίμα του λαού και με την επιχειρηματική – κομματική νομενκλατούρα να μην έχει υποστεί το παραμικρό,ή να μας διαλύσει η ιστορία; Ετσι κι αλλιώς, όπως πάμε διαλυμένοι είμαστε, γιατί θα πρέπει να αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ να γράψει τη δική του ιστορία. Χαμένοι για χαμένοι ας γράψουμε τη δική μας.

■Και το αποκορύφωμα. Ηταν πολλοί αισιόδοξοι στην ελληνική αποστολή για το μέλλον της χώρας διότι, λέει υπήρξε αυτός ο θερμός εναγκαλισμός που έκανε στον πρωθυπουργό ο επικεφαλής του Eurogroup και θερμός υποστηρικτής του ευρωομολόγου, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Με μια αγκαλιά και καθαρίσαμε δηλαδή, τα βλέπουμε όλα ωραία.

Πράγματι αγωνιώδης η προσπάθεια να φανείς επιτυχημένη η σύνοδος κορυφής για τη χώρα. Και μακάρι να ήταν, να αποφάσιζαν για το ευρω-ομόλογο, να αποφάσιζαν για την επιμήκυνση, να μην πέρναγε η Μέρκελ χωρίς αντίσταση τις πολύ σκληρές θέσεις της. Αυτά θα ήταν πράγματι επιτυχίες, Όχι μια θερμή αγκαλιά του Γιουνκέρ. Γιατί έτσι όπως πάμε θα μας ανέβουν και στο κρεβάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ