Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί είναι έντρομο το πολιτικό σύστημα μετά το ξυλοδαρμό Χατζηδάκη!

Οι συγκεκριμένοι πολιτικάντηδες που κυβερνούν αυτή τη χώρα από το 1974 και μετά, έμαθαν να πολιτεύονται σε καθεστώς παραγραφής, ατιμωρησίας και ανομίας!
Όλα αυτά τα χρόνια έκαναν (αυτοί και οι γόνοι τους) ό,τι γούσταραν δίχως να δίνουν αναφορά σε κανέναν και εξαγόραζαν τις ψήφους των πολιτών για να εξασφαλίζουν τη συναίνεσή τους. Αυτά όμως τελείωσαν!
Η πολιτική, κοινωνική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα είναι δημιούργημα του σάπιου πολιτικού συστήματος, αυτής της φιλελεύθερης ολιγαρχίας που καταχρηστικά θέλει να ονομάζεται δημοκρατία!...

Το πολιτικό σύστημα δεν είναι απρόσωπο ούτε ανώνυμο. Έχει κόμματα, κομματάρχες, πολιτευτές, πολιτικούς, βαρόνους και ηγέτες. Όλοι αυτοί, που τόσο καιρό τα έτρωγαν όλοι μαζί, παρέα και με τη ντόπια παρασιτική ολιγαρχία (και πέταγαν κάποια ψίχουλα στο λαό για να μην παραπονιέται), τώρα αντί να βάλουν μυαλό και να προσπαθήσουν -έστω υποκριτικά- να βγάλουν την πατρίδα από την κρίση (και με κάποιες προσωπικές τους θυσίες), συνεχίζουν να υπερασπίζονται την ευδαιμονία των ευρύπρωκτων πισινών τους. Και ζητούν από το λαό να σφίξει μόνο εκείνος το ζωνάρι, ζητούν μόνο από το λαό να "ματώσει", ζητούν από το λαό να τους "επιστρέψει" όσα εκείνοι του έδιναν μέχρι εχθές για να κυβερνούν ανενόχλητοι.

Ζητούν δηλαδή να επιστραφούν τα ψίχουλα, ενώ δεν είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τίποτα από το μεγάλο και ασύδοτο φαγοπότι τους. Αναμενόμενο λοιπόν να θέλει ο λαός να τους δείρει, γιατί αισθάνεται εξαπατημένος.

Μέσα όμως από τη συνειδητοποίηση της εξαπάτησης, ο λαός αρχίζει και πολιτικοποιείται και ως πολίτες πλέον οι άνθρωποι, αντιλαμβάνονται αλλιώς όλα αυτά που μέχρι εχθές, αποχαυνωμένοι από την ιδιώτευση, προσπερνούσαν αδιάφορα ή έκαναν τα στραβά μάτια. Τώρα ο λαός θέλει Δικαιοσύνη Κοινωνική, θέλει όμως και Δίκη! Δηλαδή, θέλει να ζήσει σε μία Δίκαιη Κοινωνία και επίσης απαιτεί να μπουν φυλακή όσοι τον εξαπάτησαν, τον έκλεψαν, τον κατάντησαν στα σημερινά χάλια.

Βεβαίως, το σάπιο πολιτικό σύστημα, ως αδηφάγο αλαζονικό τέρας, δεν επιθυμεί το ίδιο. Το ολιγαρχικό και διαπλεκόμενο πολιτικό σύστημα θέλει να περάσει την κρίση αλώβητο, θέλει να τη βγάλει "καθαρή", τόσο από τις στερήσεις όσο και από την εφραμογή του νόμου. Και φυσικά δεν έχει καμία διάθεση να μοιραστεί τον πλούτο με το λαό!

Εκεί λοιπόν αρχίζει το ξύλο! Εκεί αρχίζουν οι προπηλακισμοί, οι αποδοκιμασίες, τα αβγά, τα γιαούρτια και σε λίγο, εάν το πολιτικό σύστημα συνεχίσει να εμμένει στην αυτοσυντήρησή του, εγκλωβισμένο στον αχαλίνωτο εγωιστικό του μικρόκοσμο, ο λαός θα εξεγερθεί με όπλα στα χέρια και θα τους εκτελεί σαν κοτόπουλα στο Σύνταγμα. Δεν είναι προφητεία αυτό, είναι καλή γνώση της ιστορίας, διότι όλες οι επαναστάσεις σε τέτοιες συνθήκες συνέβησαν.

Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι, ότι σαν έγινε η αρχή -με τις μπουνιές στον Χατζηδάκη- τώρα δεν πρόκειται να σταματήσει. Όλοι, συμμέτοχοι και συνένοχοι -ίσως και κάποιοι αθώοι-, θα γίνουν στόχοι. Το κράτος μπορεί βεβαίως να απαντήσει με καταστολή, αλλά δεν θα καταφέρει τίποτα. Η καταστολή θα γεννήσει ακόμα περισσότερη βία και όσο η πείνα θα σφίγγει τα στομάχια τόσο τα αντίποινα εκ μέρους των πολιτών θα πολλαπλασιάζονται!

Υπάρχει λύση; ΒΕΒΑΙΩΣ!
1. Άμεση αποχώρηση από το μηχανισμό στήριξης, λογιστικός έλεγχος και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.
2. Άμεση τιμωρία των καταχραστών ή ανίκανων διαχειριστών του δημοσίου χρήματος. Δήμευση κινητών και ακινήτων περιουσιών.
3. Άμεση τιμωρία των διαπλεκόμενων κρατικοδίαιτων μεγαλοεπιχειρηματιών, εάν έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα. Δήμευση κινητών και ακινήτων περιουσιών.
4. Άμεση διερεύνηση και τιμωρία πράξεων εθνικής προδοσίας.
5. Ανάπτυξη με εκμετάλλευση του φυσικού και ορυκτού μας πλούτου προς όφελος του ελληνικού λαού (που θα ενεργοποιήσει και την υπόλοιπη πραγματική οικονομία).
6. Διαγραφή χρεών των μη προνομιούχων Ελλήνων.
7. Αναστήλωση της Εθνικής μας Παιδείας.
8. Νέα μεταπολίτευση που θα οδηγήσει σε μεικτό πολιτικό σύστημα άμεσης και κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
9. Άμεση επίλυση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης.
10. Έκμετάλλευση της ακίνητης εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του λαού.

Δεν θέλουν να τα κάνουν αυτά; Δεν τρέχει τίποτα! Αργά η γρήγορα θα γίνει Επανάσταση και τότε, είναι βέβαιο, θα βρεθεί μια επαναστατική κυβέρνηση να τα εφαρμόσει με τον δικό της -ίσως "άκομψο" αλλά σίγουρα πρακτικό- τρόπο!

Στέφανος Μυτιληναίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ