Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Ο Θαπατέρο μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές για 40.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο ανακοίνωσε σήμερα νέο πακέτο μέτρων με στόχο την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και την περιστολή των δαπανών του Δημοσίου, στο πλαίσιο προσπάθειας καθησυχασμού των αγορών σχετικά με την οικονομική σταθερότητα της χώρας.


Τα μέτρα συμπεριλαμβάνουν συμβάσεις παραχώρησης βάσει των οποίων τα αεροδρόμια της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης θα τεθούν υπό ιδιωτική διαχείριση, είπε ο Θαπατέρο στη διάρκεια ομιλίας του στο Κοινοβούλιο.
Η κυβέρνηση θα ιδιωτικοποιήσει επίσης το 30% της υπό δημόσιο έλεγχο εταιρία τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων και θα μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές για περίπου 40.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με άλλο μέτρο, θα μειωθεί από το Φεβρουάριο η μηνιαία επιδότηση των 426 ευρώ που εισπράττουν όσοι άνεργοι δεν λαμβάνουν άλλο επίδομα ανεργίας.

Η ανεργία στην Ισπανία διαμορφώνεται στο 20%, ήτοι το υψηλότερο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα μέτρα θα δημιουργήσουν ανάπτυξη και απασχόληση δίχως να αλλοιώσουν τη δέσμευση της Ισπανίας να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας από 11,1% εφέτος σε 6% το 2011, είπε η υπουργός Οικονομίας Έλενα Σαλγκάντο. Η κυβέρνηση αναμένεται να εγκρίνει τη λήψη των μέτρων την Παρασκευή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ