Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Κόβονται 200.000 θέσεις εργασίας στο Δημόσιο

O αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο θα έχει περιοριστεί κατά 200.000 μέχρι το 2013, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, στο «Βήμα της Κυριακής». Εκτός θα βρεθούν τουλάχιστον 50.000 συμβασιούχοι.
Ο υπουργός υπολόγισε σε 75.000 τις θέσεις που θα χαθούν εξαιτίας του παγώματος φέτος των προσλήψεων και της εφαρμογής από το 2011 του κανόνα "πέντε φεύγουν, ένας έρχεται". Ο αριθμός των συμβασιούχων θα μειωθεί κατά 50.000, ο "Καλλικράτης" οδηγεί σε μείωση κατά 25.000 των θέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ η κατάργηση των stage είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση 50.000 απασχολούμενων, οι οποίοι σύμφωνα πάντα με το Γ. Ραγκούση προορίζονταν για μονιμοποίηση...


Επανέλαβε ότι δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος. Διευκρίνισε ότι δεν θα απομακρυνθούν συμβασιούχοι πριν λήξει η σύμβασή τους.

Ο Γ. Ραγκούσης εκτίμησε, παρ' όλα αυτά, ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δημοσίου δεν είναι οι "ρουσφετολογικές προσλήψεις", αλλά οι αναξιοκρατικές και πελατειακές προαγωγές.

"Αυτό ήταν το διαρκές πολιτικό έγκλημα που 'σκότωσε' την παραγωγικότητα στο Δημόσιο, αφαιρώντας από κάθε υπάλληλο ό,τι πολυτιμότερο, που είναι το κίνητρο αξιοκρατικής ανέλιξης και προόδου", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ