Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Ο πρίγκιψ Γερουλάνος, τα ρουσφέτια και η ώρα του να παραιτηθεί!

Συγκλονίζουν κάθε άνθρωπο οι αποκαλύψεις του Δημήτρη Σεφτελή στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία (12/12/2010). Περιγράφονται πραγματικά γεγονότα που ξεπερνούν την εποχή της Καραμανλοκρατίας του 1961!
- Το περιβόητο opengov διεξήγαγε ιδιωτική εταιρία της οποίας ήταν υπάλληλος ο σημερινός υπουργός Πολιτισμού…
- Στα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανισμών του Δημοσίου κολλητοί, φίλοι, οδοντίατροι, δικηγόροι μιας διευθύντριας Υπουργού
- Εταιρίες μυστικοσύμβουλοι
- Υπερβολικές δαπάνες με εντολές υπουργού, μέσω κολλητών…
Και ο κ. Σεφτελής δεν είναι πορφυρογέννητος, ούτε εκ μεταγραφής από τη δεξιά, ούτε φίλος των Γλύξμπουργκ… Γέννημα θρέμμα ΠΑΣΟΚ, αλλά δυστυχώς από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου…
Για όλα αυτά κόψατε τις συντάξεις των γιαγιάδων και των γερόντων;
Υπάρχει πρωθυπουργός;
Κανείς δεν ντρέπεται; 

Όταν τη χώρα κυβερνάει ένας φον Geroulano και ο πρωθυπουργός μας μιλά για διαφάνεια και αξιοκρατία, χωρίς να ντρέπεται!...

Γράφει ο Φίλιππος Συρίγος


Η διευθύντρια

Θαυμάστε τρόπο στελέχωσης και λειτουργίας κρατικού οργανισμού (ΟΔΙΕ), μέσα από τις αποκαλύψεις που έκανε προχθές στην «Κ.Ε.» ο μέχρι πρότινος πρόεδρός του, Δημήτρης Σεφτελής.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ (Κατερίνα Χατζοπούλου) του γραφείου του αρμόδιου υπουργού (Π. Γερουλάνος), καταστρατηγώντας πλήρως τις σχετικές διαδικασίες, προτρέπει τον Δ. Σεφτελή, ως έναν εκ των υποψηφίων προέδρων, να επισκεφθεί τα γραφεία της εταιρείας που έχει αναλάβει τις αξιολογήσεις των ενδιαφερομένων. Στη συνάντηση με τον υπεύθυνο παρίσταται και η ίδια η διευθύντρια, η οποία, αφού εξασφαλίζει το Ο.Κ. του αξιολογητή, παρουσιάζει τον υποψήφιο στον υπουργό, ο οποίος του γνωστοποιεί την εμπιστοσύνη και στήριξή του και τον πληροφορεί ότι, από τη στιγμή που θα αναλάβει καθήκοντα, συνδετικός τους κρίκος θα είναι η κυρία διευθύντρια!

ΣΤΗ συνέχεια, με μεσολάβηση της διευθύντριας, τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον ΟΔΙΕ καταλαμβάνει ο προσωπικός της φίλος κ. Ζαχαρής, ο οποίος, σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεν είχε μέχρι πρόσφατα καταθέσει τους απαραίτητους τίτλους σπουδών (!), ενώ και ο οδοντογιατρός της, κ. Τσάμης, διορίζεται και αυτός ως μέλος του Δ.Σ. του οργανισμού. Το παζλ συμπληρώνεται με το διορισμό στο Δ.Σ. και της ίδιας της κυρίας διευθύντριας, έτσι ώστε να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις επιδόσεις των εκλεκτών της και να ενημερώνει με υπευθυνότητα τον υπουργό...

ΚΑΤΑ την πορεία ο φίλος τής διευθύντριας διευθύνων σύμβουλος προτείνει ανεπιτυχώς την πρόσληψη, ως νομικής συμβούλου του ΟΔΙΕ, της φίλης της κυρίας διευθύντριας, δικηγόρου κυρίας Σιαμάνη, που εκείνη την εποχή ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΟΠΑΠ, από το οποίο κατόπιν παραιτήθηκε για να καταλάβει την πιο συμφέρουσα οικονομικά θέση της νομικής συμβούλου του ίδιου οργανισμού.

ΣΤΗ θέση της φίλης της, στο Δ.Σ. του ΟΠΑΠ, η κυρία διευθύντρια διορίζει άλλο φίλο της δικηγόρο, ονόματι Αλ. Σωτηρόπουλο, παρουσία του οποίου, μετά από λίγους μήνες, ζητεί από τον Σεφτελή να παραιτηθεί «για χιλιάδες λόγους, που δεν πρέπει να βγουν στη δημοσιότητα»!

ΟΙ ΛΟΓΟΙ αυτοί παραμένουν άγνωστοι. Αλλά το βέβαιο είναι ότι η κυρία διευθύντρια είχε κάθε λόγο να νιώθει απογοητευμένη από τη μεταχείριση που επιφύλαξε, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, ο φίλος της πρόεδρος στους άλλους φίλους και φίλες της.

ΤΟ ΟΤΙ νωρίτερα ο γεν. γραμματέας των ΔΕΚΟ κ. Κυριακός είχε πλέξει το εγκώμιο της διοίκησης του ΟΔΙΕ για την προσπάθειά της να εξυγιάνει τον οργανισμό, δεν στάθηκε ικανό να καταγραφεί στα θετικά του «άφιλου» προέδρου. Και έτσι αποπέμφθηκε, ώστε, έστω και με κάποια καθυστέρηση, να επικρατήσουν η... διαφάνεια και η... αξιοκρατία στον πολύπαθο οργανισμό.

ΥΓ. Από τις παραπάνω καταγγελίες θα μπορούσε κανείς να κρατήσει περισσότερες αποστάσεις, αν ο Δ. Σεφτελής δεν είχε διατελέσει από το 1981 ώς το 1989 γενικός διευθυντής του ΟΠΑΠ και αν στις διώξεις που υπέστη, από τη Ν.Δ. κατόπιν, δεν είχε αποδειχθεί περίτρανα η αθωότητά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ