Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Το "πρόσωπο" κατοχυρώνεται από το Facebook


Είναι τουλάχιστον για γέλια και για κλάματα. Εντάξει, μπορεί το facebook να έχει μισό δισεκατομμύριο χρήστες και οπαδούς σε όλον τον κόσμο, να θεωρείται το διαδικτυακό φαινόμενο της εποχής και όλα αυτά, αλλά το να κατοχυρώνει τη λέξη “πρόσωπο” ως λέξη κατατεθέν είναι λίγο τραβηγμένο.
Όπως έγινε γνωστό, το γραφείο Κατοχύρωσης Πατέντας
και Πνευματικών Δικαιωμάτων των ΗΠΑ έστειλε ένα σημείωμα στον Mark Zuckerberg όπου του αναφέρει πως του επιτρέπει να φαίνεται το λογότυπο του facebook σε chat rooms και forums όταν πληκτρολογεί κάποιος τη λέξη face!

Η ιστορία είχε ξεκινήσει από τις απαρχές του κοινωνικού δικτύου όταν η εταιρεία είχε υποβάλλει σχετική αίτηση από το 2005.
Πέντε χρόνια αργότερα, το αμερικανικό Γραφείο του απαντάει θετικά, αλλά θα χρειαστούν τουλάχιστον τρεις μήνες μέχρι να πληρώσει το αντίτιμο το facebook και να κατοχυρώσει νομικά την ιδέα του.
Έτσι λοιπόν μην εκπλαγείτε αν κάποια στιγμή στο msn σας για παράδειγμα γράψετε τη λέξη face και σας εμφανιστεί ένα μπλε εικονίδιο με άσπρα γραμματάκια.
Επί τη ευκαιρία, μια άλλη υπόθεση σχετική με το facebook που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ότι η εταιρεία θέλει να κατοχυρώσει στα domain names τη λέξη book.
Όταν λοιπόν ένα άλλο κοινωνικό δίκτυο το teachbook.com ενεμφανίσθη, το facebook του έκανε μήνυση για “κλοπή” της λέξης!

                                                                                                   ΠΗΓΗ: http://cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ