Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Ο Γιώργος dealer της Wall Street;

Ο Γιώργος Παπανδρέου προ(σ)καλεσε την κα Μέρκελ να βάλει χρήματα των γερμανών φορολογούμενων, να διαχειριστεί την κατάσταση της Ελλάδας μέχρι τελικής πτώσεως. Και αφού ζητήσαμε την βοήθεια-γνώμη της η κυρία αποφάνθει. Θέλει την Ελλάδα χρεοκοπημένη αναδιαρθρωμένη και έξω από το ευρώ.

Είναι αποδεδειγμένα ο Παπανδρέου ο καλύτερος στο "Αργεντίνικο" τανγκό αφού οδηγεί την χώρα στην υπερχρέωση οσο ποτέ άλλοτε στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδος και δεν θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε...

ΝΑΙ, θα μπορούσε να πάει εξ αρχής σε στάση πληρωμών (άφου έτσι και αλλιώς συνεχίζει να τελεί η χώρα υπο πτώχευση στο εσωτερικό της) και θα μπορούσε γρήγορα να διαχειριστεί μια αναδιάρθωση του χρέους με μικρό haircut και επιμήκυνση και απόλυση του μισού δημόσιου τομέα για να τισαθευτούν οι δαπάνες, κάτι που ζητάνε τώρα υπο πολύ χειρότερες συνθήκες, οι Πάγκαλ και Βενιζέλ και η Τρόικα.

Τι θα χάναμε τότε περισσότερο από αυτό που θα χάσουν ελεγχόμενα εμείς και οι επόμενες γενιές; Τίποτα. Σκέφτηκαν να μην χάσουν το μισθό τους οι κοιλιόδουλοι κρατικοδίαιτοι. Και τώρα οχι μόνο χάσαμε τα διεθνή δανεικά αλλά χάνουμε την ελευθερία και το νερό της ζωής...

Η μόνη έγνοια τώρα του ΓΑΠ είναι να μας υπερφορολογήσει τις περιουσίες μέχρι να γονατίσει ο κόσμος και να αρχίσει να εκποιεί τα "ασημικά" του στα καλά των καθουμένων μόνο και μόνο για να διατηρηθεί η κυβέρνηση στην εξουσία και να πληρωθούν οι υπάλληλοι του δημόσιου τομέα, οι οποίοι δεν προσφέρουν περισσότερα από ότι προσφέρει οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα στον ιδιωτικό τομέα (για να μην αναφέρω πως μάλλον δεν προσφέρουν τίποτε στην παραγωγή...).
Ασυναίσθητα, λοιπόν, μας οδηγεί σε μια ανελευθερία κινήσεων και σκέψης.

Το έχει μυριστεί η Μέρκελ -της οποίας η νοημοσύνη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτή του Γιώργου- ότι και αυτή θα πληρώσει στο τέλος για τα λάθη των κρατών της ευρωζώνης, και ως παγκόσμια δύναμη κράτος θέλει το μερίδιο της στο φαγοπότι των παγκόσμιων αγορών που κερδίζουν και θα κερδίσουν κατά των αδύναμων κρατών.

Εχουμε σοσιαλιστική (τρομάρα του) πρωθυπουργάρα που μιλάει όπου σταθεί και όπου βρεθεί σε ολα τα meetings και τα φόρα υπέρ της ιδέας των world citizens, ουσιαστικά δηλαδή άθελα ή εσκεμμένα εκπροσωπεί την Wall Street και την παγκόσμια κυβέρνηση των τραπεζιτών που στήνεται πολύ μεθοδικά.

Αντί λοιπόν ο κύριος Παπανδρέου να πετύχει να περάσει τον Tobin tax παγκόσμια, κινδυνεύει να τον κάνουν Τόμπι(ν) στο ξύλο όλοι στο χορό και οι world citizens και οι local και οι γερμανοί φορολογούμενοι και οι ευρωπαίοι (είναι τυχαίο που οι Βρετανοί που δεν θέλουν κυριαρχία ευρώ, αρχισαν να στηρίζουν Γιώργο Παπανδρέου;)
Αναγνώστης του http://kostasxan.blogspot.com/

ΥΓ. Λαμόγια οι Έλληνες και οι Ιρλανδοί και οι Ισπανο-Πορτογάλοι, λαμόγια και οι Γάλλοι...! Τώρα πως γίνεται όλοι αυτοί να είναι τα λαμόγια αλλά μόνο οι Γερμανοί να το σκάνε νύχτα από μία χώρα για να μην δικαστούν... (το έκανε τώρα ο Γιούνγκ το έκαναν παλιότερα και οι πρόγονοί του Μένγκελε-Άιχμαν κ.α.)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ