Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Διέψευσε τα σενάρια για ιδιωτικοποίηση της Αγροτικής

Διέψευσε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης τα σενάρια περί ιδιωτικοποίησης της Αγροτικής Τράπεζας, αλλά από την άλλη υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν υπό τις παρούσες συνθήκες, να υλοποιηθεί ο νόμος που προβλέπει την πρόσληψη περίπου 740 νέων εργαζομένων.Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Ευαγγελίας Αμανατίδου - Πασχαλίδου (ΣΥΡΙΖΑ) η οποία είχε αναφερθεί σε «έντονα σενάρια για εξαγορά της ΑΤΕ από τους Κινέζους», ο κος Σαχινίδης έψεξε την βουλευτή για την «άκριτη υιοθέτηση απόψεων που διακινούνται χωρίς βάσιμη τεκμηρίωση», τονίζοντας πως «καμία συνομιλία δεν έχει γίνει για ιδιωτικοποίηση και η ΑΤΕ ανακοίνωσε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ύψους 1 δισ. Το Δημόσιο είναι ένας από τους μετόχους και μέρος από τα χρήματα αυτά, θα χρησιμοποιηθούν για να μετατραπούν οι προνομιούχες μετοχές σε κοινές».

«Αν οι εξελίξεις της ΑΤΕ βρίσκονται σε πολύ θετική κατεύθυνση και έχουμε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, τί δεσμεύει τον διοικητή της Θ. Πανταλάκη να κάνει άμεση υλοποίηση του ΦΕΚ και να πάρει τους 740 περίπου εργαζομένους που εμπαίζει η ΑΤΕ και το ΥΠΕΣ και που έχουν γίνει μπαλάκι;», επανήλθε η βουλευτής.

«Οι άνθρωποι αυτοί μόλις πέτυχαν στο διαγωνισμό, έφύγαν από τις δουλειές τους και κάποιοι οικειοθελώς ενημέρωσαν τους εργοδότες τους και περίμεναν, βάσει των προθεσμιών του νόμου, να τους ενημερώσει η Τράπεζα. Υπάρχει και θέμα ισότητας, καθώς κάποιοι έχουν προσληφθεί και κάποιοι όχι. Είναι αυθαίρετη όλη αυτή η διαχείριση. Ποια θα είναι η δέσμευση από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών;», ρώτησε η βουλευτής.

«Όπως γνωρίζετε, η ΑΤΕ είναι υποχρεωμένη να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της», απάντησε ο Φ. Σαχινίδης.

«Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η ΑΤΕ θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει τις δραστηριότητές της, το κόστος των δαπανών της και να αποποιηθεί σειρά δραστηριοτήτων που δεν έχουν σχέση με το κύριο αντικείμενό της», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ