Χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι πρόκειται να μετατεθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει ο Γιάννης Ραγκούσης, θα προβλέπεται απόλυση του υπαλλήλου σε περίπτωση που αρνηθεί τη μετακίνησή του.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να μετακινηθούν δημόσιοι υπάλληλοι για να καλύψουν τα κενά που θα προκληθούν από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να μετακινηθούν δημόσιοι υπάλληλοι για να καλύψουν τα κενά που θα προκληθούν από την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δημοσίου και του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πρώτες αλλαγές στο Δημόσιο θα επέλθουν για περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους του ΟΣΕ, ενώ θα συνεχιστούν και στις υπόλοιπες ζημιογόνες ΔΕΚΟ.
Στο νομοσχέδιο θα προβλέπεται οι υπάλληλοι να μην μετακινούνται έξω από τα γεωγραφικά όρια των νομών στους οποίους εργάζονται, ενώ οι υπό μετάταξη υπάλληλοι θα τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις, αντίστοιχες της ειδικότητας που υπηρετούν. Στο ίδιο πλαίσιο πολιτικής, η κυβέρνηση εξετάζει και το ενδεχόμενο, αντί των προτεινόμενων απολύσεων, να επιβάλλει το πλήρες «πάγωμα» των προσλήψεων στον Δημόσιο τομέα.
Η κατεύθυνση που έχει δώσει στους συναδέλφους του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από την περασμένη εβδομάδα ήταν να κλείσουν όλοι οι μη παραγωγικοί εποπτευόμενοι φορείς των υπουργείων ή τουλάχιστον να περιοριστούν κατά το δυνατόν περισσότερο οι λειτουργίες τους. Την ίδια στιγμή, για να είναι συνεπής με το Μνημόνιο, η κυβέρνηση πρέπει να επισπεύσει και τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση επιπλέον διαρθρωτικών αλλαγών που αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλη κοινωνική αναστάτωση.
Σύμφωνα με το Μνημόνιο, μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα πρέπει να υπάρχει έτοιμη νομοθετική διάταξη, με την οποία θα καταργούνται όλοι οι περιορισμοί που αφορούν στα θεωρούμενα «κλειστά» επαγγέλματα των φαρμακοποιών, δικηγόρων συμβολαιογράφων, μηχανικών, αρχιτεκτόνων και λογιστών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου