Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Ο έρως από το κεφάλι και τα χείλη πιάνεται


Για γοητεία την κεφαλή... κλίνατε. Το μυστικό της γοητείας για άνδρες και γυναίκες κρύβεται στην κλίση του κεφαλιού, σύμφωνα με μια νέα αυστραλιανή έρευνα. Η μελέτη, υπό τον ψυχολόγο Ντάρεν Μπερκ του Πανεπιστημίου του Νιουκάσλ της Αυστραλίας και τη σύζυγό του Ντανιέλ Σουλικόφσκι, του Πανεπιστημίου Μακουέρι του Σίδνεϊ, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η κατάλληλη κλίση του κεφαλιού, διαφορετική στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες, έχει τη δύναμη να προσελκύει ενστικτωδώς και να γοητεύει το άλλο φύλο.  Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τρισδιάστατα μοντέλα ανδρικών και γυναικείων προσώπων δημιουργημένα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή τα οποία φαίνονταν να γέρνουν υπό διάφορες γωνίες και προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Μια ομάδα εθελοντών κλήθηκε να αξιολογήσει τα πρόσωπα από άποψη γοητείας, θηλυκότητας και αρρενωπότητας, από όπου και προέκυψαν τα ανωτέρω συμπεράσματα.

Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην ψυχολογική επιστημονική επιθεώρηση «Εvolutionary Ρsychology», διαπίστωσε ότι άνδρες και γυναίκες φροντίζουν, συνήθως υποσυνείδητα, να κάνουν τον εαυτό τους πιο ελκυστικό στο άλλο φύλο γέρνοντας έτσι το κεφάλι τους ώστε να αλλάζουν τη γωνία υπό την οποία φαίνεται το πρόσωπό τους. Αντίθετα, οι γυναίκες γίνονται πιο γοητευτικές όταν σκύβουν ελαφρά το κεφάλι τους προς τα εμπρός και κάτω ώστε να κοιτούν ελαφρά προς τα πάνω τον άνδρα, ενώ αντίθετα οι άνδρες γίνονται πιο ελκυστικοί όταν γέρνουν λίγο το κεφάλι τους προς τα πίσω και πάνω ώστε να κοιτούν τη γυναίκα κάπως... αφ΄ υψηλού, πράγμα που τους κάνει πιο αρρενωπούς.

«Η μελέτη μας αυτή προσπαθεί να ερευνήσει το κατά πόσον κοιτώντας ένα πρόσωπο από διαφορετική γωνίααυτό επηρεάζει την άποψή μας για τη θηλυκότητα ή την αρρενωπότητα των χαρακτηριστικών του» επισημαίνει ο αυστραλός επιστήμονας, προσθέτοντας ότι «η έρευνά μας ήταν χρήσιμη γιατί κατέδειξε πως η διαφορετική οπτική γωνία από την οποία κοιτάμε κάποιον μπορεί να επηρεάσει την πρώτη μας εντύπωση γι΄ αυτόν».

Το ζευγάρι των ερευνητών σχεδιάζει τώρα μια επόμενη έρευνα για να διαπιστώσει όχι σε πειραματικό αλλά σε πραγματικό επίπεδο, με κανονικούς ανθρώπους, αν υποσυνείδητα γέρνουμε τα κεφάλια μας όταν πρωτογνωρίζουμε κάποιον άλλον.

«Παρ΄ όλο που γνωρίζουμε με βεβαιότητα την επίδραση των γυναικείων και ανδρικών χαρακτηριστικών του προσώπου, ωστόσο δεν έχουμε ακόμη καταλήξει ποια ακριβώς από τα χαρακτηριστικά αυτά θεωρούνται αμιγώς γυναικεία ή ανδρικά» τονίζει ο δρ Μπερκ, δίνοντας το στίγμα και τον απώτερο στόχο της έρευνάς του. «Τόσο η ανωτέρω μελέτηόσο και η επόμενη που θα ακολουθήσειθα προσπαθήσουν να ξεκλειδώσουν τα μυστικά των τελετουργιών ζευγαρώματος των ανθρώπων κατά τον 21ο αιώνα» καταλήγει με τη σειρά της η κυρία Σουλικόφσκι.

Οι άντρες κρέμονται από το γυναικείο στόμα
Σύμφωνα με μια άλλη έρευνα του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, στη Βρετανία, το πρώτο χαρακτηριστικό που προσέχουν οι άντρες σε μια γυναίκα είναι τα χείλη της. Οι επιστήμονες έδειξαν σε εθελοντές μια σειρά φωτογραφίες διασήμων γυναικών με αισθησιακά χείλη μετρώντας πόση ώρα το βλέμμα τους έμενε καρφωμένο στο στόμα τους. «Η μελέτη μας αποδεικνύει πως ο μέσος άντρας στα δέκα πρώτα δευτερόλεπτα γνωριμίας του με μια γυναίκα θα περάσει πάνω από 5 δεύτερα κοιτώντας τα χείλη της» τονίζει ο επικεφαλής της μελέτης Τζεφ Μπίτι, προσθέτοντας πως «γυναίκες όπως η Αντζελίνα Τζολί (φωτογραφία), η Σκάρλετ Τζοχάνσον και η  Τζέσικα Αλμπα, ήταν αυτές με τα πλέον θελκτικά χείλη»..

                                                                                                                                                                                                       ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ