Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

ΤΖΑΜΙ τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου: Τεράστιες οι ευθύνες Πολιτείας, Δήμου και Αστυνομίας

Τεράστιες οι ευθύνες των αρμοδίων που επέτρεψαν να μετατραπεί ο πανεπιστημιακός χώρος - άσυλο, μπροστά από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε χώρο λατρείας!

Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

Όταν πριν μερικά χρόνια, επί εποχής Χριστόδουλου, είχαν παραχωρηθεί αίθουσες του Πανεπιστημίου Αθηνών (στην οδό Πανεπιστημίου) στο λαϊκό "πανεπιστήμιο" της Ελλαδικής Εκκλησίας για να κάνει εκεί τα μαθήματα - φροντιστήριά του, είχα διαμαρτυρηθεί έντονα και με σκληρή αρθρογραφία μου έγραφα, ότι δεν μπορεί ο ναός των Μουσών και του Ορθού Λόγου να μετατρέπεται σε ιεροδιδασκαλείο του Ορθόθοξου σκοταδισμού!
Είναι πάγια θέση μου, ότι παπάδες και εκκλησία δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με την Παιδεία. Όπως και πάγια θέση μου είναι, το υπουργείο Παιδείας να πάψει να είναι και Θρησκευμάτων και να δημιουργηθεί ειδική γραμματεία να ασχολείται με τις θρησκείες, η οποία θα μπορούσε να υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών. Έχω αυτές τις θέσεις χρόνια, όχι ως "συνοδοιπόρος" κάποιας σοσιαλφιλελεύθερης - νεοφιλελεύθερης Δραγώνα, Ρεπούση, Φραγκουδάκη ή άλλου ανερμάτιστου ανεθνικού "φιλελεύθερου", αλλά ως συνεπής θιασώτης του Ορθού Λόγου, ως δημοκράτης διαφωτιστής και αριστερός πατριώτης.
Εάν τότε ενοχλήθηκα μία φορά με τα "καμώματα" των παπάδων, εχθές έγινα έξαλλος όταν είδα να μετατρέπεται ο προαύλιος χώρος των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών, που είναι Πανεπιστημιακό Άσυλο, σε υπαίθριο χώρο λατρείας του Ισλάμ! Με ποιο δικαίωμα αλήθεια, αλλοδαποί μουσουλμάνοι της Αθήνας κατέλαβαν το Πανεπιστημιακό Άσυλο και το έκαναν, για κάποιες ώρες, τζαμί;...
Με ποιο δικαίωμα οι μουλάδες βεβήλωσαν τον Ιερό και Σεπτό Χώρο της Ελληνικής Παιδείας, κάτω από τα "βλέμματα" των αγαλμάτων του Κοραή, του Ρήγα και των Ελλήνων φιλοσόφων, για να τιμήσουν το θεό του Μωάμεθ; Είναι πράγμα απαράδεκτο και εάν υπήρχε σοβαρή Ελληνική Πολιτεία δεν θα το επέτρεπε ποτέ.
Είμαι άνθρωπος που σε όλη μου τη ζωή υπερασπίστηκα τη θρησκευτική ελευθερία. Αλλά πιο σημαντική από τη θρησκευτική ελευθερία, θεωρώ την ελευθερία της Παιδείας και της Σκέψης. Το Ισλάμ δεν είναι φίλος ούτε της Παιδείας ούτε της Ελεύθερης Σκέψης (όπως και καμία θρησκεία). Ο συμβολισμός της εικόνας των προσκυνημένων μουσουλμάνων μπροστά από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, που υποτίθεται ότι διδάσκει στους ανθρώπους πώς να στέκονται όρθιοι (και όχι στα γόνατα), ήταν τουλάχιστον αποκρουστικός, με όποια δημοκρατική αισθητική και αν το προσεγγίσει κανείς. Πρόκειται για γεγονός που στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ! Πρόκειται για πράξη βεβήλωσης της Ελληνικής Παιδείας και του Ελληνικού Πολιτισμού, ανάλογη σε μέγεθος σαν να έκαναν το προσκύνημά τους μπροστά στη Βουλή, στην Ακρόπολη ή, γιατί όχι, έξω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο! Και αναρωτιέμαι: την επόμενη φορά θα δούμε μουσουλμάνους να συναθροίζονται στη Διονυσίου Αεροπαγίτου;
Από την άλλη, γιατί είμαι και... πονηρός άνθρωπος, σκέφτομαι: μήπως όλα αυτά τ' αφήνει η κυβέρνηση να γίνονται για να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, να ενισχύει τις φυλετικές αντιπάθειες και προστριβές μεταξύ Ελλήνων και αλλόθρησκων αλλοδαπών; Μήπως η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει το παιχνιδάκι εκκόλαψης του αβγού του φιδιού για να αναχαιτίσει την ισχυροποίηση της Αριστεράς; Αναρωτιέμαι και σκέφτομαι...
Αλλά και οι ευθύνες τις μουσουλμανικής κοινότητας είναι τεράστιες: ποιον κοροϊδεύουν ότι δεν είχαν χρήματα να νοικιάσουν γήπεδο για την προσευχή τους; Χρήματα για να φέρουν Αιγύπτιους ιμάμηδες πώς είχαν; Ή μήπως δεν υπάρχουν οικονομικά ισχυροί μουσουλμάνοι να τους συνδράμουν; Θα τους συμβούλευα να μην προκαλούν την ελληνική κοινωνία και να μην "μπλέκονται" σε παιχνίδια που δεν τους αφορούν, να μη γίνονται υποχείρια σε πολιτικά παιχνίδια άλλων που εύκολα θα στραφούν εναντίον τους.
Εκτός κι αν οι "φιλοξενούμενοί" μας μουσουλμάνοι ήθελαν έτσι να στείλουν κάποιο μήνυμα στην ελληνική κοινωνία, με λάθος τρόπο, διότι οι δημόσιες λατρευτικές συναθροίσεις τους σε χώρους ιστορικούς για τον ελληνικό λαό και σημαντικές για τον Ελληνικό Πολιτισμό, όπως τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, μόνο προκλητικές μπορούν να είναι και στο τέλος θα γυρίσουν εναντίον τους συσπειρώνοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων απέναντί τους.
Η Ελληνική Πολιτεία θα έπρεπε να τους είχε παραχωρήσει κάποιο χώρο (γήπεδο, στάδιο, γυμναστήριο) για να τελέσουν την προσευχή τους. Έστω και δωρεάν, αφού έλεγαν ότι δεν είχαν χρήματα να νοικιάσουν. Η Ελληνική Αστυνομία έπρεπε, στο αίτημα των μουσουλμάνων να προσευχηθούν στα Προπύλαια, να μην απαντήσει απλώς "αναρμόδια", αλλά παράλληλα να τους συμβουλεύσει ότι εκεί, σε χώρο Πανεπιστημιακού Ασύλου, δεν μπορεί να τελεστεί καμία θρησκευτική λατρεία. Έτσι λειτουργούν τα σοβαρά κράτη.
Τέλος, πρέπει επιτέλους η Ελληνική Πολιτεία να ιδρύσει τουλάχιστον τρία τζαμιά στην Αττική. Όχι μόνο για τους αλλοδαπούς μουσουλμάνους, οι οποίοι είναι περαστικοί, αλλά και για τους Έλληνες πολίτες που ακολουθούν τη θρησκεία του Προφήτη. Δεν είναι δυνατόν χιλιάδες Έλληνες πολίτες (Θρακιώτες) μουσουλμάνοι που ζουν μόνιμα στην Αθήνα να μην έχουν το τζαμί τους. Και φυσικά, τα τζαμιά αυτά, πρέπει να βρίσκονται υπό τον έλεγχο του κράτους, διότι ναι μεν υπερασπίζομαι το διαχωρισμό της Πολιτείας από την οποιαδήποτε θρησκεία, αλλά η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να ελέγχει την κάθε θρησκεία, όπως η Λογική οφείλει να ελέγχει σε κάθε περίπτωση το Παράλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ