Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Επεισόδια μεταξύ μουσουλμάνων και ΜΑΤ στην πλατεία Κοτζιά...

Επεισόδια μεταξύ μουσουλμάνων και ΜΑΤ σημειώθηκαν στην πλ. Κοτζιά το μεσημέρι.

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στην πλατεία Κοτζιά από συγκέντρωση περίπου 350 μουσουλμάνων οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι δημοτικοί αστυνομικοί κατάσχεσαν παπύρους που είχαν -όπως οι ίδιοι υποστήριζαν- αποσπάσματα από το Κοράνι.
Οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ η οποία τους απώθησε, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε αυτοκίνητο ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού...
Επίσης επιτέθηκαν και σε τροχονόμο που ρύθμιζε την κυκλοφορία και προκάλεσαν φθορές στην μοτοσικλέτα του. Τελικά οι αστυνομικοί των ΜΑΤ απομακρύνθηκαν από το σημείο.
Νωρίτερα μικτό κλιμάκιο αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια ελέγχων που έκαναν για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου στη διασταύρωση των οδών Μενάνδρου και Σοφοκλέους στην Ομόνοια άρχισαν να κατάσχουν διάφορα προϊόντα.
Ένας ιρακινός κουρδικής καταγωγής άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα ότι ανάμεσα στα αντικείμενα ήταν πάπυροι με αποσπάσματα από το Κοράνι.
Άλλοι μουσουλμάνοι που βρίσκονταν στο σημείο ξεσηκώθηκαν και άρχισαν να πετούν πέτρες και ξύλα εναντίον των δημοτικών αστυνομικών. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου προκλήθηκαν ζημιές από πέτρες σε διερχόμενο λεωφορείο χωρίς να υπάρξει τραυματισμός.
Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον Ιρακινό στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως για να δώσει κατάθεση για το περιστατικό.
Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.
Την ίδια ώρα οι υπόλοιποι μουσουλμάνοι έκαναν πορεία προς την Ομόνοια και στη συνέχεια προς τη πλατεία Κοτζιά.
ΠΗΓΗ: http://nonews-news.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ