Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Η Βόρειος Κορέα βομβαρδίζει τη Νότιο Κορέα! Αρχή Γ΄ Παγκοσμίου πολέμου;

Τεταμένη είναι η κατάσταση στη νοτιοκορεατική χερσόνησο, καθώς σήμερα το πρωί το πυροβολικό της Βόρειας Κορέας βομβάρδισε τη νήσο Γεονπγεόνγκ της Νότιας Κορέας κοντά στα δυτικά σύνορα των δύο κρατών, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις της Νοτίου Κορέας να ανταποδώσουν τα πυρά ενώ αυτή τη στιγμή συγκαλείται έκτακτο υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας στη Σεούλ...
[Δείτε τα βίντεο παρακάτω]
Δυο νοτιοκορεάτες στρατιώτες σκοτώθηκαν από τα πυρά του βορειοκορεατικού πυροβολικού στο νησί Γεοπγεόνγκ της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο KBS ενώ 14 στρατιώτες τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με τον στρατό.

Αρχικά το BBC επικαλούμενο νοτιοκορεάτες αξιωματούχους, έκαναν λόγο για τουλάχιστον 12 οβίδες που έπληξαν τη νοτιοκορεάτικη νήσο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες 60 έως 70 σπίτια βρίσκονται στις φλόγες ενώ από το βομβαρδισμό τραυματίστηκαν τέσσερις Νοτιοκορεάτες στρατιώτες.

"Μάς έδωσαν εντολή με τηλεβόες να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας", είπε οι Λι Γιόνγκ-Σικ, κάτοικος του νησιού που βρίσκεται στην Κίτρινη Θάλασσα, μία ζώνη την οποία διεκδικούν και τα δύο κράτη της κορεατικής χερσονήσου, όπου κατά το παρελθόν έχουν συμβεί και άλλα περιστατικά.

Επίσης όπως έγινε γνωστό η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος έχει διακοπεί, ενώ ο στρατός εφαρμόζει το σχέδιο εκκένωσης του νησιού.

Ωστόσο σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ΥΤΝ τουλάχιστον 200 οβίδες έχουν πλήξει το νησί, ενώ φαίνεται ότι συνεχίζεται η επίθεση και αυτή την ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ