Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2010

Η «Ιφιγένεια» του Μνημονίου

Αντίστροφα φαίνεται να μετράει πλέον ο χρόνος για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς, ακόμη και το «Πρώτο Θέμα», στην αυριανή έκδοσή του, αφήνει να εννοηθεί ότι ο Υπουργός Οικονομικών δεν θα βρίσκεται για πολύ καιρό ακόμη στη θέση του, και θα αντικατασταθεί στον δομικό ανασχηματισμό που σχεδιάζει ο Γιώργος Παπανδρέου, πιθανότατα από τον Λουκά Παπαδήμο...


Σύμφωνα με πληροφορίες του «statesmen.gr», ο Γιώργος Παπανδρέου έχει πάρει την απόφαση να αλλάξει τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, και τον έχει ενημερώσει σχετικά. Αναζητείται απλώς η μεθόδευση για να μην «τσαλακωθεί» ο πρώτος «τσάρος» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, μετά τη νικηφόρα εκλογική μάχη του Οκτωβρίου του 2009.

Η λογική πάνω στην οποία εδράζεται η απομάκρυνση Παπακωνσταντίνου, θέλει τον απερχόμενο Υπουργό Οικονομικών να εξελίσσεται στην «Ιφιγένεια» του Μνημονίου. Δηλαδή, να παίρνει πάνω του το πολιτικό κόστος των επιλογών που οδήγησαν σε συρρίκνωση της εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ.

Ο «πονοκέφαλος» ωστόσο που αντιμετωπίζει το Μέγαρο Μαξίμου έχει να κάνει και με το που θα αξιοποιηθεί στη συνέχεια ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, καθώς ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα επιθυμούσε να δείξει ότι τον «αδειάζει», μιας και, μεταξύ άλλων, συνεχίζει να τον εκτιμά, και αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλει εδώ και έναν χρόνο, σηκώνοντας στις πλάτες του το βάρος της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης.

Η Blog αναρωτιέται: Και με τον Φίλιππο Σαχινίδη τι θα γίνει; Θα παραμείνει στη θέση του επειδή δεν έχουν άλλον να κουβαλά τις... τσάντες και τους χαρτοφύλακες; Να υπενθυμίσουμε ότι ο Φίλιππος Σαχινίδης είχε ομολογήσει στη ΝΕΤ, "όταν ανέλαβε το ΠΑΣΟΚ τη διακυβέρνηση της χώρας διαπίστωσε ότι η μόνη εναλλακτική που είχε ήταν να προσφύγει στο ΔΝΤ" "Το ΔΝΤ ως πρώτη επιλογή και μόνη που υπήρχε από τις 5 Οκτωβρίου και μετά..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ