Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Ανθρωποθυσίες στη κυβέρνηση…

Το μοντέλο άσκησης της εξουσίας αλλάζει ο Γιώργος Παπανδρέου καθώς σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να έχει πειστεί πλέον , ότι η ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού δεν αποδίδει όσα τελικά απέδιδε το προηγούμενο διάστημα αφού, μεταξύ των στελεχών που την απαρτίζουν, έχει επέλθει πλήρης ρήξη....

Ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε μια φάση αναζήτησης νέου μοντέλου διακυβέρνησης. Αναζητά μέσα από το νέο, το συντονισμό για τις δύσκολες ημέρες που έχει να αντιμετωπίσει. Η οικονομία και η υλοποίηση του προϋπολογισμού, δεν επιδέχεται άλλα πειράματα και γι’ αυτό στις σκέψεις του είναι η αναστολή της ομάδας του λεγόμενου πρωινού καφέ, και η επαναλειτουγργία της κυβερνητικής επιτροπής, παρά το γεγονός ότι δεν την θέλουν ορισμένοι, με τη συμμετοχή όλων των κορυφαίων στελεχών του- υπουργών- .

Οι πιέσεις που δέχεται για τις αλλαγές αυτές είναι έντονες καθώς οι υποστηρικτές των αλλαγών πιστεύουν, ότι τα αποτελέσματα της ομάδας στρατηγικής και σχεδιασμού είναι μηδαμινά: κανείς από τους συμμετέχοντες δεν διαθέτει πολιτική εμπειρία. Δεν είναι εκλεγμένος από το λαό. Ο σχεδιασμός δεν είναι μόνο η αποστολή SMS. Πρέπει να γνωρίζει όποιος μετέχει σε τέτοιες ομάδες να ξέρει τι γίνεται και διεθνώς, ώστε να μπορεί να αναλύει την ελληνική πραγματικότητα και να σχεδιάζει την αντεπίθεση, λένε οι υποστηρικτές των αλλαγών φέρνοντας το εξής πραγματικό παράδειγμα. Κάποτε ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κάθε πρωί διάβαζαν τον ξένο Τύπο. Ο μόνος που δεν τον διάβαζε ήταν ο Λεωνίδας Κύρκος που διάβαζε μόνο την Αυγή κάθε πρωί. Γι’ αυτό και την πάτησε , όταν διαπίστωσε μια ημέρα τι του έγραφε ο Ανδρέας μέσα από την Αυριανή και κατάλαβε από εκεί και ύστερα το παιχνίδι που παίζεται στα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Επομένως πιστεύουν οι θιασώτες της αναστολής του πρωινού καφέ, ότι ο κ. Παπανδρέου χρειάζεται να θυσιάσει τους «κολλητούς του» για το ευρύτερο συμφέρον της χώρας και της παράταξής του.

ΠΗΓΗ: NEWPOST

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ