Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2010

Θα διπλασιαστεί η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Είχε “υποσχεθεί” ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ ότι δεν θα ακριβύνει το πετρέλαιο θέρμανσης. Είχε πει όμως ότι δεν θα ακριβύνει μέχρι η Κυβέρνηση να βρει τρόπο να προστατέψει τους φτωχούς. Τρόπος δεν βρέθηκε αλλά η πλήρης αποτυχία στα έσοδα και η τεράστια μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό φέρνει την αύξηση άμεσα. Κάποιοι μιλούν για διπλασιασμό της τιμής από Δευτέρα. Την επομένη, δηλαδή, των εκλογών. Άλλοι την τοποθετούν το πολύ ως το Δεκέμβρη.
Τι θα σημάνει αυτό; Η τιμή που είναι σήμερα από 0,65 ως 0,75 ευρώ το λίτρο θα πάει στα τουλάχιστον 1,20 ευρώ. Η τιμή για κάθε τόνο θα εκτιναχθεί, δηλαδή, κατά τουλάχιστον 600 ευρώ ή κάπου 3.000 παραπάνω για να γεμίσει τη δεξαμενή της μια μέση πολυκατοικία!
Η κοινωνική αντίδραση όπως είναι φυσικό θα είναι μεγάλη και έτσι η Κυβέρνηση σκέφτεται να χρυσώσει το χάπι βαφτίζοντας το μέχρι χθες έκτακτο επίδομα σε... επίδομα πετρελαίου, αφού με τα έσοδα στο μείον δεν υπάρχει ούτε ευρώ για να διατεθεί στις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.Όπως είναι φυσικό η νέα τιμή θα συμπαρασύρει προς τα πάνω και την τιμή του φυσικού αερίου που αναμένεται να ανέβει από τα 50-60 λεπτά κοντά στα 0,80 ευρώ το λίτρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ