Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΣΟΚ εναντίον ΠΑΣΟΚ...

Το μορατόριουμ ενός χρόνου που ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου από το ίδιο το κόμμα του, προκειμένου να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές στο κράτος, αναδεικνύει αυτό που κρύβεται τον τελευταίο χρόνο. Το ΠΑΣΟΚ είναι αντιμέτωπο με τον εαυτό του. «Στις ΔΕΚΟ θα συγκρουστούμε με τα σπλάχνα μας αλλά πρέπει να το κάνουμε» είπε χαρακτηριστικά και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην τελευταία συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου....


«Ζητώ ένα μορατόριουμ ενός έτους τουλάχιστον για να πάμε μπροστά τη χώρα και να πετύχουμε τους εθνικούς στόχους μας» είπε σχολιάζοντας αναφορές μελών του Πολιτικού Συμβουλίου που χαρακτήρισαν ως «απαράδεκτο τον αποσυντονισμό της κυβέρνησης από δηλώσεις διαφόρων υπουργών». Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε την στήριξη του κόμματος στους κρίσιμους μήνες που έρχονται τους οποίους χαρακτήρισε ως «καθοριστικούς για την πορεία της χώρας».

Γι αυτό:
1. Ζήτησε να συσταθεί μια τριμερής επιτροπή από κυβέρνηση, κόμμα και κοινοβουλευτική ομάδα, η οποία σε συνεργασία με τον κάθε υπουργό ο οποίος θα ενημερώνει για κάθε νομοθετική πρωτοβουλία πριν έρθει στη Βουλή.

2. Ανακοίνωσε ότι προτίθεται να συγκαλέσει μια πολιτική διαδικασία Συνδιάσκεψης (καθώς συνέδριο δεν προλαβαίνει να γίνει) όπου και θα συζητηθεί το θέμα της «πολιτικής νομιμοποίησης» της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Πολλά κομματικά στελέχη εξέφρασαν την αγωνία τους για τις επικείμενες κοινωνικές συγκρούσεις και ζήτησαν να μην υπάρξουν περικοπές μισθών και αύξηση φορολογίας. Έθεσαν θέμα των ελλειμμάτων σε ιδεολογικό, κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο που παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ ενώ ζήτησαν να ενημερώνονται από τους υπουργούς. Υπήρξαν έμμεσες αναφορές σε δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου.

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε ιδιαίτερα αυστηρός: «Θέλω να με ενημερώσετε αμέσως αν κάποιος υπουργός δεν ανταποκριθεί».

Σε μια εξαιρετικά αιχμηρή δήλωση, η Αριστερή Πρωτοβουλία του κ. Γιώργου Παναγιωτακόπουλου επιτίθεται με δριμύτητα κατά του οικονομικού επιτελείου και του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενώ για πρώτη φορά στοχοποιεί και τον ίδιο τον κ. Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αποφασίσει για τέτοιες πολιτικές. Δεν έχει δώσει καμία λευκή επιταγή σε κανέναν. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά και μόνο στον ίδιο τον Πρόεδρο του κινήματος. Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μ. Καρχιμάκης, ζήτησε μεν την στήριξη της κυβέρνησης, τόνισε όμως: «Για να εξηγήσουμε την πολιτική της, θα πρέπει να την ξέρουμε». Και πρόσθεσε πως στήριξη της πολιτικής της Κυβέρνησης, δεν σημαίνει μόνο να αναδείξουμε τις πολιτικές που ακολουθούμε αλλά ταυτόχρονα να μεταφέρουμε στην Κυβέρνηση, τον παλμό της κοινωνίας, τις ενστάσεις για την πολιτική της, την κριτική της για τα όποια κακώς κείμενα.
ΠΗΓΗ: ΣΙΒΥΛΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ