Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Εκατοντάδες νεκροί σε ποδοπάτημα στην Καμπότζη [βίντεο]

Σε τραγωδία κατέληξε φεστιβάλ στη Καμπότζη, όπου τουλάχιστον 345 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 400 τραυματίστηκαν από ποδοπάτημα πάνω σε γέφυρα που ενώνει την πρωτεύουσα, Πνομ Πενχ με το μικρό νησί Ντάιμοντ.
[Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της τραγωδίας]
 Σύμφωνα με μαρτυρίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, όλα άρχισαν όταν αρκετά άτομα που διέσχιζαν εκείνη την ώρα την μικρή γέφυρα έπεσαν αναίσθητα. Επικράτησε πανικός και εκατοντάδες άνθρωποι είτε ποδοπατήθηκαν είτε έπεσαν από τη γέφυρα στην προσπάθεια τους να σωθούν και πνίγηκαν.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι τουλάχιστον 240 από τους νεκρούς είναι γυναίκες.

Ενώ σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως μεταδίδει το BBC, ορισμένα από τα θύματα έχασαν τη ζωή από ηλεκτροπληξία.

Ο πρωθυπουργός Χου Σαν δήλωσε ότι πρόκειται «για τη μεγαλύτερη τραγωδία από το καθεστώς του Πολ Ποτ» και κήρυξε την Τετάρτη ημέρα εθνικού πένθους.

Σύμφωνα με τις αρχές, τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής για αυτό το λόγο.

Υπολογίζεται ότι περίπου πέντε εκατομμύρια πολίτες από όλη τη χώρα συρρέουν κάθε χρόνο στο νησάκι Ντάιμοντ, όπου διεξάγεται η τριήμερη Γιορτή του Νερού. Χθες ήταν η τελευταία ημέρα των εορτασμών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ