Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2010

Γκέκας: Δεν γυρίζω στην «άρρωστη» Εθνική

Ο επιθετικός της Άιντραχτ απέκλεισε την περίπτωση επιστροφής του στην Εθνική αν δεν αλλάξουν δραματικά τα πράγματα, ενώ τόνισε ότι... μόνο για τον Ολυμπιακό θα επαναπατριζόταν.
Με συνέντευξη που παραχώρησε στο Gazzetta ο Φάνης Γκέκας αναφέρθηκε στους λόγους που αποχώρησε από την Εθνική, χωρίς πάντως να αποκαλύψει πρόσωπα:
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
-Έχεις παράπονο από τον τρόπο που σε έχουν αντιμετωπίσει στην Ελλάδα;
«Με πειράζει ότι κάποιοι στεναχωριούνται που φέτος παίζω τόσο καλά με την Άιντραχτ, ενώ στο παρελθόν, με πίκραναν πολλοί άνθρωποι από τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα της αποχώρησής μου από την Εθνική. Νομίζω ότι ποτέ δεν προσπάθησαν να καταλάβουν τι έκανα και γιατί το έκανα, αλλά στο τέλος, όταν μάθουν την αλήθεια, ξέρω ότι θα με δικαιολογήσουν. Το να με κρίνει αρνητικά κάποιος που δεν γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις δεν με πειράζει, αλλά το να ακούω αρνητικά σχόλια από ανθρώπους που γνωρίζουν τα πάντα και επιλέγουν να τα κρύβουν, ειλικρινά με εξοργίζει. Ο λόγος για τον οποίο έφυγα από την Εθνική είναι πολύ σημαντικός και ελπίζω ότι όταν μάθει όλος ο κόσμος τι έχει γίνει, θα σεβαστεί και θα δικαιολογήσει την απόφασή μου».

-Πιστεύεις ότι ήρθε η ώρα να πεις τα πράγματα με το όνομά τους;
«Όχι, γιατί θα με κατηγορήσουν ότι θέλω το κακό της Εθνικής. Εύχομαι μέσα από την ψυχή μου η Εθνική να πετύχει τους στόχους τους και να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται, αλλά με την νοοτροπία που υπάρχει στην ομάδα, θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο. Μιλάμε για μια ομάδα που είναι άρρωστη και κανείς δεν κάνει κάτι για να τη γιατρέψει».

-Στον ελληνικό Τύπο έχει γραφτεί ότι ένας από τους ανθρώπους στους οποίους προσωποποιείς τα προβλήματα της Εθνικής είναι ο Κώστας Κατσουράνης.
«Από την πρώτη στιγμή, είπα ότι δεν πρόκειται να «δείξω» κανέναν συμπαίκτη μου δημόσια. Δεν είναι τώρα η κατάλληλη εποχή, καθώς η Εθνική έχει σημαντικές υποχρεώσεις. Όταν έρθει η ώρα θα πω τα πάντα, αλλά στον δικό μου χαρακτήρα δεν ταιριάζει να είμαι ο ρουφιάνος που θα ρίξει στους άλλους τις ευθύνες για να βγω εγώ ο καλός. Το ρόλο αυτόν τον αφήνω για άλλους… Ξέρεις τι με ενόχλησε περισσότερο. Να βλέπω ανθρώπους μέσα από τη διοίκηση της Εθνικής, που ήξεραν πολύ καλά τους λόγους για τους οποίους έφυγα και συμφωνούσαν μαζί μου να μην έχουν το θάρρος να βγουν και να με στηρίξουν.
Αντιθέτως, ήταν οι πρώτοι που με πυροβόλησαν και προσπάθησαν με δηλώσεις τους στον Τύπο να τα ρίξουν όλα σε ‘μένα. Αν ήμουν εγώ το πρόβλημα της Εθνικής, τότε… η ομάδα σώθηκε, γιατί εγώ δεν παίζω πλέον. Αυτό θεωρώ ότι ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ΕΠΟ, αλλά ο καθένας θα κριθεί από τις πράξεις και τη συνέπειά του.
Βαρέθηκα να βλέπω παίκτες των οποίων η διάθεση άλλαζε ανάλογα με το αν ήταν ή όχι στην 11άδα. Η Εθνική είναι πάνω απ’ όλους. Πάνω από κάθε συμφέρον και εγωισμό. Τουλάχιστον, έτσι είναι στο δικό μου μυαλό…».

-Έχεις μετανιώσει για την απόφασή σου; Θεωρείς ότι δεν το σκέφτηκες όσο έπρεπε; Ο Φερνάντο Σάντος, πάντως, έχει κάνει δηλώσεις προσέγγισης για την επιστροφή σου στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
«Δεν το έχω μετανιώσει ούτε στο ελάχιστο. Δεν είναι στο χαρακτήρα μου να λέω κάτι και να το παίρνω πίσω και να είσαι σίγουρος ότι σκέφτηκα πολύ καλά πριν αποφασίσω να αποχωρήσω από την Εθνική. Πήρα την απόφασή μου, την κρατάω και την επαναλαμβάνω. Εθνική για μένα τέλος!».

-Διάβασα μια συνέντευξή σου στον γερμανικό Τύπο ότι «με την υπάρχουσα κατάσταση δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψεις στην Εθνική», αλλά τόνισες ότι «κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον».
«Μα δεν έχουν λυθεί το προβλήματα που με έκαναν να αποχωρήσω. Νομίζω ότι είναι πολύ ξεκάθαρο αυτό που λέω. Δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική κίνηση για να αλλάξει μια κατάσταση, για την οποία όλοι συμφωνούσαν ότι ήταν απαράδεκτη, οπότε εμμένω σε αυτό που έχω πει. Η Εθνική Ελλάδας έχει τελειώσει για ‘μένα. Και για να προλάβω τους καλοθελητές. Όποιος έχει φορέσει έστω μία φορά τη φανέλα με το εθνόσημο καταλαβαίνει πόσο δύσκολη μπορεί να είναι μια τέτοια απόφαση. Επαναλαμβάνω όμως αυτό που σου είπα και στην αρχή. Δεν μετανιώνω για τίποτα γιατί ξέρω ότι έχω δίκιο και το ξέρουν και πολλοί από αυτούς που σήμερα με λιθοβολούν».

-Αν αύριο ο Φερνάντο Σάντος σε πάρει στο τηλέφωνο και σου πει «Φάνη, σε χρειαζόμαστε στην Εθνική» τι θα του απαντήσεις;
«Αν δεν λυθούν τα προβλήματα που με έκαναν να φύγω είναι δώρο άδωρο να γίνει μια τέτοια κίνηση. Επειδή όμως, δεν πιστεύω ότι γίνει τέτοια στροφή 100% και ξαφνικά να μπουν υγιείς βάσεις στην Εθνική, δεν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψω. Με την υπάρχουσα κατάσταση τουλάχιστον, είναι αδύνατον!».

-Στην Ελλάδα θα επέστρεφες για να παίξεις ποδόσφαιρο;
«Η μόνη ομάδα για την οποία θα γύριζα στην Ελλάδα, αν είχα πρόταση, είναι ο Ολυμπιακός. Είναι η μοναδική που κατά τη γνώμη μου λειτουργεί με επαγγελματικά πρότυπα».

-Έχεις επαφές με συμπαίκτες σου από την Εθνική;
«Πλέον με πολύ λίγους. Με αυτούς που με στήριξαν όταν έπρεπε και απέδειξαν ότι είναι φίλοι μου και στα δύσκολα και δεν φοβούνται να πουν την άποψή τους».

                                                                                                       ΠΗΓΗ: http://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ