Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Ο «Καλλικράτης» έφερε… τα σκουπίδια

Όσοι ασχολούνται χρόνια με τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, ακόμη και μέσα από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, έκρουαν εγκαίρως τον κώδωνα του κινδύνου, για την απορρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη βάση της εφαρμογής του σχεδίου «Καλλικράτης». Η επιμονή του Γιάννη Ραγκούση όμως, δεν άφησε στον Γιώργο Παπανδρέου πολλά περιθώρια ελιγμών, και σε συνδυασμό με τη γενική οδηγία της τρόικας για περικοπές σε όλο το κράτος, ο «Καλλικράτης» έγινε νόμος του κράτους.


Εδώ και μια εβδομάδα λοιπόν, ζούμε όλοι τα πρώτα, αρνητικά αποτελέσματα του «Καλλικράτη». Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανέστειλαν μεν τις κινητοποιήσεις τους, τα σκουπίδια ωστόσο παραμένουν στους δρόμους. Και ο λόγος είναι ότι ήδη έχουν απολυθεί όσοι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου είχαν σύμβαση που έληγε στα τέλη Νοεμβρίου.

Οι δε δήμοι, αδυνατούν πλέον να καλύψουν τις ανάγκες, καθώς έτσι κι αλλιώς η λειτουργία τους ήταν υποτονική, και στηριζόταν κατά μεγάλο μέρος στους συμβασιούχους.

Οι δήμαρχοι είχαν προειδοποιήσει σχετικά την Κυβέρνηση, αλλά δεν εισακούστηκαν. Και τώρα, σε μια δύσκολη εποχή, όπου δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για να μένουμε πίσω σε τομείς κοινωνικής δράσης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση απειλείται με ασφυξία. Επομένως, και η κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τρoμακτικό

Σαρωτικο

ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΗΣ